Κουτοπονηριές των Γερμανών

Δεν είναι ακριβές ότι το 2018 αποτελεί εξαίρεση στον ιστορικό κανόνα των δυσκολιών που καλείται συνήθως να αντιμετωπίσει το ελληνικό έθνος. Στην Ελλάδα η δυσχέρεια είναι συνήθεια και οι αντιξοότητες ο κανόνας.

Ωστόσο, το έτος που ήδη διανύουμε θα έχει μία ιδιαιτερότητα: την έναρξη της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έγραψε σε σχετικό θέμα ότι είναι πλέον σε εξέλιξη στην Ελλάδα το πλέον εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης τυχόν κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) και «αναμένεται να γίνουν σημαντικά βήματα, όπως η οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Αλβανία (αν έχουν ευτυχή κατάληξη οι διαπραγματεύσεις), καθώς και η προώθηση της διαδικασίας για την παραχώρηση των μεγάλων θαλάσσιων οικοπέδων στη νότια Κρήτη σε πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως η αμερικανική ExxonMobil και η γαλλική Total, με τη συμμετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.)».

Επίσης, την ερχόμενη διετία πρόκειται να παραχωρηθούν επτά θαλάσσια και τρία χερσαία οικόπεδα για έρευνα και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους η πατρίδα μας πρέπει -πρώτα και κύρια- να φυλάγεται από τους εχθρούς που ήρθαν ντυμένοι φίλοι και… πιστωτές. Πρόσφατο, άλλωστε, είναι το επεισόδιο όπου «η Γερμανία στην Ελλάδα έστειλε πλοίο για έρευνες (;) σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ζήτησε άδεια από την… Τουρκία για να συνεχίσει!» Η χώρα μας ορθότατα έδειξε την έξοδο στο γερμανικό πλοίο «Meteor».

Αυτό, όμως, δεν αναμένεται να αποτελέσει την τελευταία πράξη στο σίριαλ δολιότητας και κουτοπονηριάς με σκηνοθέτη την Καγκελαρία του Βερολίνου. Οι Γερμανοί, που δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να πιέζουν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, δείχνουν πως επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης με την Τουρκία και για το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

Οι «υπόγειες» συνεννοήσεις και οι μυστικές συμφωνίες των Γερμανών με τους Τούρκους ή με οποιονδήποτε άλλον γεωπολιτικό αντίπαλο της χώρας μπορεί να είναι δύσκολα αποδείξιμες, αλλά οι μέθοδοί τους είναι γνωστές. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποκρούσει αυτές τις αθλιότητες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα