Επος Καμίνη! Εριξαν σταυρό σε άδεια πισίνα

Εξευτέλισε την εορτή των Θεοφανίων ο Δήμος Αθηναίων! Το σύμβολο της xριστιανοσύνης χτύπησε στα πλακάκιαΕίναι τέτοια η εγκατάλειψη των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και της πόλης ώστε προχθές αναγκάστηκε ο ιερέας προϊστάμενος της Αγίας Φωτεινής να ρίξει τον Σταυρό σε άδεια πισίνα!

Συνέβη κι αυτό στην Αθήνα του Καμίνη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην τελετή, και όμως το γεγονός παρασιωπήθηκε. Ως γνωστόν από δεκαετιών, με τη φροντίδα και τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιούνται δύο τελετές. Η πρώτη στη Δεξαμενή των Αθηνών, στο Κολωνάκι, και η δεύτερη στην Κολυμβητική Δεξαμενή των Στυλών του Ολυμπίου Διός, η οποία ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). 

Και ενώ ο πρόεδρος της τελευταίας Σπύρος Καπράλος βρισκόταν στην είσοδο και ως οικοδεσπότης υποδεχόταν όσους έφταναν για να παρακολουθήσουν την τελετή, έκπληκτος ο προϊστάμενος του Ναού της Αγίας Φωτεινής, αρχιμανδρίτης Μάξιμος διαπίστωνε πως η πισίνα δεν είχε νερό! Οσα ακολούθησαν θύμιζαν σκηνές του παλιού καλού κινηματογράφου. Ο ιερέας έντρομος αναζητούσε λύση, ενώ κατέφτασε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νώντας Λαμπρακάκης, πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος φάνηκε να απολαμβάνει την τελετή-παρωδία.

Ούτως ή άλλως, φέτος για πρώτη φορά δεν παρευρέθηκε δήμαρχος Αθηναίων, γεγονός που είχε συμβεί μόνο στα χρόνια της Κατοχής. Προφανώς γι’ αυτό και η αδιαφορία των υπαλλήλων να φροντίσουν για τις σχετικές προετοιμασίες. Λίγα όμβρια ύδατα στην άκρη της πισίνας δεν μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση. Οπως ήταν φυσικό, όταν ο Σταυρός έπεσε μέσα στην πισίνα, χτύπησε στα πλακάκια του κολυμβητηρίου με θόρυβο, προκαλώντας ακόμη περισσότερο τα γέλια των παρευρισκομένων, ενώ η μπάντα του Δήμου Αθηναίων απέδιδε τιμές προφανώς στα… πλακάκια. Οι λίγοι επίσημοι που παρευρέθηκαν, όπου φύγει φύγει για να αποφύγουν τα περαιτέρω.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα