Νέα πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ για την καταδίκη του τραπεζίτη

Στην προσφιλή τακτική του, αυτή της αναζήτησης εχθρών τόσο εντός όσο κι εκτός Τουρκίας, προσέφυγε ακόμη μία φορά χθες ο «σουλτάνος». Σειρά να δεχτούν τα λεκτικά πυρά του είχαν -πάλι- οι Αμερικανοί. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την αμερικανική δικαστική απόφαση σε βάρος ενός Τούρκου τραπεζίτη ως «απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» και κοινή προσπάθεια από τη CIA και το FBI να υπονομεύσουν την Αγκυρα.

Οπως είναι ήδη γνωστό, αμερικανικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα καταδίκασε τον Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, στέλεχος της τράπεζας Halkbank, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στο κράτος, ότι απέφυγε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, ολοκληρώνοντας μια δίκη που έχει εντείνει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο προς τα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του AKP, υποστήριξε ότι η CIA, το FBI και το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, χρησιμοποιούν διαρκώς από κοινού τη συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση για να υπονομεύσουν την Αγκυρα και κατ’ επέκταση τον ίδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα