Αρεσαν οι νέοι!

Η ΑΕΚ σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου, 1-0 τον Παναιτωλικό, με τα φώτα πάνω στους Μασούντ – ΜοράνΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Με… μαέστρο τον Σοτζέι Μασούντ και θετικό στο ντεμπούτο του τον Ερικ Μοράν η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό (1-0) για τρίτη σερί φορά και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ιρανός άσος ήταν χθες όλα τα λεφτά στον ρόλο του… μαέστρου και ήταν πίσω από όλες σχεδόν τις ευκαιρίες (δεν ήταν πολλές) που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. 

Ο Ισπανός μέσος Ερικ Μοράν είχε καλές επιλογές με την μπάλα στα πόδια, ωραίες αλλαγές παιχνιδιού και συμμετοχή σε αρκετές επιθέσεις της Ενωσης. Μάλιστα, το γκολ που χάρισε στην ΑΕΚ την τρίτη διαδοχική νίκη της απέναντι στον Παναιτωλικό μέσα σε 20 μέρες προήλθε από εξαιρετική ενέργεια των δύο παικτών.

Στο παιχνίδι, το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0 για την ΑΕΚ) ήταν λογικό ότι είχε περιορίσει το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές, με συνέπεια να μην υπάρχει το θέαμα των προηγούμενων ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι καλές φάσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και το 0-0 ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 66′. Ο Μοράν συνδυάστηκε με τον Μασούντ, που έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε (καλά κλεισμένος) να πάρει την κεφαλιά και ο Λόπες από τα αριστερά νίκησε τον Κυριακίδη (1-0). 

Από εκεί και πέρα, στο 80′ ο Κλωναρίδης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, όμως ο Κυριακίδης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. 

Η φάση… επαναλήφθηκε στο 83′ με το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ το παιχνίδι έκλεισε με δύο καλά μακρινά σουτ του Μαρινάκη, στα οποία αντέδρασε σωστά ο Μπάρκας (1-0). 

Διαιτητής: Τσαμούρης Αλέξανδρος (Πειραιά).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (81′ Γιούσης), Βράνιες (69′ Τζανετόπουλος ), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (87′ Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Μιχαηλίδης): Κουσιάδης (8′ Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46′ Πάουλο), Κλέζιο, Ρόζα (70′ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας.

—-

«ΗΡΘΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ»

Ο Ερικ Μοράν δήλωσε ευτυχισμένος για την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της «Ενωσης». 

«Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, ήρθα στην ΑΕΚ γιατί είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και θέλω να είμαι μέλος των εμπειριών που θα ζήσουμε όλοι μαζί. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν δύσκολα για εμένα στο παιχνίδι, έρχομαι από ένα διαφορετικό πρωτάθλημα αλλά θα προσπαθήσω να εγκλιματιστώ όσο πιο σύντομα γίνεται» δήλωσε ο Ισπανός μέσος 

Από την άλλη, απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των Ερικ Μοράν και Σοτζέι Μασούντ δήλωσε ο βοηθός προπονητή της «Ενωσης» Φελίπε Ουφάνο: «Και οι δύο ποδοσφαιριστές προσπαθούν να προσαρμοστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και όπως φαίνεται μέχρι τώρα καταλαβαίνουν καλά τις ιδέες του προπονητή και όσα τους ζητάει».

—-

Ο Πρίγιοβιτς καθάρισε τα Τρίκαλα στην «αγγαρεία» του ΠΑΟΚ

Με τον… συνήθη ύποπτο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει δύο τέρματα, ο ΠΑΟΚ, έχοντας αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα του, επικράτησε δύσκολα των Τρικάλων με 2-1 στην Τούμπα, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Φυσικά, η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με το ευρύ 5-1, μετατρέποντας τη χθεσινή αναμέτρηση σε τυπική διαδικασία.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο τερματοφύλακας των Τρικάλων Αποστολίδης βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 στο 78΄ με κοντινό πλασέ του Πρίγιοβιτς και έπειτα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… θρίλερ.

Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Γροντή (89΄) και στο 92΄ ο Μιλοσάβλιεβ με πανέμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με εύστοχο πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 94΄ (ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοτσώνη) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς) 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Σιαμπάνης, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κρέσπο (60΄ Μυστακίδης), Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (80΄ Πέλκας), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Μακ (70΄ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Χιντζίδης, Λεάντρο (73΄ Βέρτζος), Κοτσώνης, Πάνος, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (62΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Ζγκούρι (73΄ Ντακόλ).

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα