Βουλευτής ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Απίστευτο! Εξελέγη στο «Kοινοβούλιο» των Kατεχομένων ο… καταζητούμενος Ερχάν Αρικλί

Παρότι τον αναζητεί ακόμα η Ιντερπόλ, απολαμβάνει τιμές και δόξες με τις πλάτες των ΤούρκωνΗ Θέση μας: Μπέρδεψε τον ρόλο του…

Διαβάστε επίσης:

►Τέλος το MEGA! Δεν θα διεκδικήσει άδεια

►Αμετακίνητη η Εκκλησία για την ονομασία των Σκοπίων!

►Επικίνδυνα «φάρμακα» πωλούσαν 16 ιστοσελίδες

►Η αρχαιότερη πανοπλία θα δώσει απαντήσεις για το σώμα των προγόνων

►Σαπιοκάραβο-βόμβα με 410 τόνους εκρηκτικών!

►Θέατρο παραλόγου με τα POS στα σχολικά κυλικεία

Βουλευτής του ψευδοκράτους ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Το στέλεχος των Γκρίζων Λύκων πολιτεύτηκε! Θερμό επεισόδιο στην Κύπρο βλέπει ο Γκουτέρες

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Tο πρόσωπο του Αττίλα όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά είναι ακόμη εδώ, δείχνοντας ότι οι Τούρκοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αλλάξουν. Χθες έγινε γνωστό ότι ένα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που δολοφόνησαν τον άοπλο Κύπριο Τάσο Ισαάκ και στέλεχος των Γκρίζων Λύκων στην κατεχόμενη Κύπρο, αντί να σαπίσει στη φυλακή, εξασφάλισε θέση στη «Βουλή» του ψευδοκράτους. Ο λόγος για τον στυγνό δολοφόνο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρο του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» και έναν από τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το καλοκαίρι του 1996!

O Tάσος Iσαάκ συμμετείχε στην αντικατοχική πορεία προς την Κερύνεια μοτοσικλετιστών από ολόκληρη την Ευρώπη και στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο χτυπούσαν οι Tούρκοι εντός των Κατεχομένων, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα.

Γύρω του μαζεύτηκε μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών, καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα και λοστούς, μέχρις ότου αυτός εξέπνευσε. Μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, τα οποία ήταν παρόντα στη σκηνή, επέλεξαν να μην επέμβουν!

Καθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται ότι ήταν ο τότε αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα Κατεχόμενα Mεχμέτ Aρσλάν.

Στις 24 Ιουνίου του 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία Σολωμού και Ισαάκ. Ο Ερχάν Αρικλί καταζητείται όχι μόνο από τις κυπριακές Αρχές, αλλά και από την Ιντερπόλ. Ο Αρικλί εξελέγη στην Αμμόχωστο και είναι ανάμεσα στους 21 νέους «βουλευτές». Παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί συνολικά 11 εντάλματα σύλληψης για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, αυτοί κυκλοφορούν έως σήμερα ελεύθεροι, καθώς η Τουρκία και κάποια κράτη-δορυφόροι της αρνούνται να εκτελέσουν τα εντάλματα.

Ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Εκτοτε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα Κατεχόμενα. Ο Γκρίζος Λύκος κατάγεται από το Ardahan της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Τέλος, τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου» στην κυπριακή ΑΟΖ, λόγω της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από τη Λευκωσία και τις αξιώσεις που εγείρει η Αγκυρα, τονίζει εμμέσως πλην σαφώς ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο σχέδιο της έκθεσής του που έστειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, προτείνοντας ταυτόχρονα την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης της Κύπρου έως τον Ιούλιο.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα