Ο Αλβανός ΥΠΕΞ θέτει θέμα «Τσάμηδων»

Ετοιμάζει «θερμή» υποδοχή σε Κοτζιά«Φωτιά» βάζει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, που με απίστευτο θράσος δηλώνει ότι στην επικείμενη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά (στις 19 Ιανουαρίου στην Κορυτσά) θα θέσει «τσάμικο» ζήτημα!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ora News, ο Αλβανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι στο πακέτο των συνομιλιών θα υπάρχει «η επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης που συνδυάζεται με το θέμα των Τσάμηδων. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν τα ακίνητα των Τσάμηδων, το ζήτημα του νεκροταφείου ή του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αλβανία κ.λπ.» 

Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ανέφερε ότι δεύτερο θέμα στις συζητήσεις θα είναι «τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας και συνδυάζεται με τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα».

Η υφαλοκρηπίδα

Ως τρίτο θέμα προσδιόρισε την τελική διευθέτηση του συνοριακού καθεστώτος, καθώς, όπως είπε, υπάρχει η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η υφαλοκρηπίδα από τη μία πλευρά και από την άλλη η απόφαση του 2009 (του αλβανικού συνταγματικού δικαστηρίου που ακύρωσε τη Συμφωνία) μαζί με τις θέσεις των δύο πλευρών.

Ανώτατες ελληνικές διπλωματικές πηγές τόνιζαν αργά χθες το βράδυ ότι «πάγια ελληνική θέση, την οποία έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε επίσκεψή του, μάλιστα, στα Τίρανα, είναι ότι δεν υφίσταται “τσάμικο ζήτημα” για την Ελλάδα» και υπογράμμιζαν ότι «τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν τη διαδικασία διαλόγου, την οποία ξεκίνησε η Ελλάδα, ως υπεύθυνη δύναμη στην περιοχή και στην Ε.Ε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα