Η αριθμητική του ΣΥΡΙΖΑ μηδενίζεται

Tο 2018 δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια κακή εξέλιξη του 2017Από τη
Ζωή Ράπτη*

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, είπε με στόμφο και κομπασμό (σύνηθες χαρακτηριστικό των επηρμένων αδαών) ότι μπήκαμε στο νέο έτος δίχως να προβλεφθεί επιβάρυνση για τους πολίτες «ούτε ένα ευρώ σε νέα μέτρα». Είτε η επαφή που διατηρεί με την απλή αριθμητική και την πραγματικότητα είναι προβληματική είτε εξαπατά σκόπιμα όλους τους συνομιλητές του, Ακόμα και όσους νομίζουν ότι είναι… σύντροφοί του.

Η πικρή αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού και, δυστυχώς, για τον λαό μας θα γί νει συντομότατα αντιληπτή. Θα την αισθανθούν άπαντες στα εισοδήματά τους που θα μειωθούν περαιτέρω και στις απαιτήσεις του κράτους από εκείνους, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται και στην περίοδο της πρώτης αλλά και της δεύτερης φοράς που ανέλαβε η Αριστερά τα ηνία της χώρας. Επειδή η πλήρης παράθεση των επιβαρύνσεων θα απαιτούσε πολλές σελίδες, αναφέρω ενδεικτικά μερικές από τις κορυφές του αντιαναπτυξιακού και φορομπηχτικού παγόβουνου, πάνω στο οποίο μας ρίχνουν ο κ. Τσίπρας και η ιδεοληπτική ομήγυρή του.

Αρχισαν κιόλας από την 1η του χρόνου, με βάση τον Προϋπολογισμό που μόλις ψήφισαν, να εφαρμόζονται νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ, που πλήττουν όλους τους πολίτες. Οπως ήδη έχει επισημανθεί, το 2018 «150.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν περικοπές στις αποδοχές τους, 2.000.000 Ελληνες θα χάσουν την έκπτωση φόρου από τις ιατρικές δαπάνες, 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν την έκπτωση φόρου που είχαν λόγω της παρακράτησης του φόρου στην πηγή, πριν καν αυτός γίνει εισόδημα, περικόπτονται τα οικογενειακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ θα μειωθούν η φαρμακευτική δαπάνη και οι παροχές ασθένειας».

Η επίθεση στις τσέπες των Ελλήνων δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα παυθεί από τον ελληνικό λαό, αλλά θα αφήσει πίσω της έντονο το στίγμα της ανικανότητας και των ολέθριων χειρισμών της σε όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένoς ψήφισαν για το 2019 και το 2020 μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Αυτά αφορούν περικοπές συντάξεων αλλά και μείωση του αφορολογήτου. Αν αθροίσει κάποιος τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., θα καταλήξει στο εξής: εΕκείνοι που υπόσχονταν κατάργηση ΕΝΦΙΑ και κατάργηση των Μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο επέβαλαν 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ένα μόνο πράγμα μπορεί να εγγυηθεί στους φορολογουμένους: Το 2018 δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια κακή εξέλιξη του 2017.

* Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος στη Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα