Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Δείτε αναλυτικά τους κινηματογράφους και το πρόγραμμα προβολών Παγιδευμένη ψυχή: Το τελευταίο κλειδί

Η βετεράνος δρ Ελίζ Ράινιερ (Λιν Σάι) πρέπει αυτήν τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό, και ίσως το πιο τρομακτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Η αποστολή της αποκτά βαρύνουσα σημασία, αφού η πηγή όλων των κακών προέρχεται από το πατρικό σπίτι της, εκεί όπου έζησε τα πιο μαρτυρικά χρόνια της ζωής της.
Ενώ τότε αποφάσισε να κρύψει τους φόβους της επιμελώς και να μην τους αντιμετωπίσει ποτέ, τώρα καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με τον υπέρτατο δαίμονα, αυτόν με το πρόσωπο-κλειδί. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά είτε θα χάσει και θα βυθιστούν η ίδια και πολλές άλλες ψυχές στο απόλυτο σκοτάδι. Οι φίλοι των ξαφνικών σοκ ενδέχεται να αναπηδήσουν πολλές φορές στο κάθισμά τους.
Σκηνοθεσία: Ανταμ Ρόμπιτελ
Ηθοποιοί: Λιν Σάι, Ανγκους Σάμπσον, Λι Γουάνελ, Κέιτλιν Τζέραρντ, Τζος Στιούαρτ.

Μικρόκοσμος 

Το «Downsizing» φαντάζεται τι θα συνέβαινε εάν προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τον υπερπληθυσμό, οι Νορβηγοί επιστήμονες ανακάλυπταν έναν τρόπο να συρρικνώνουν τους ανθρώπους σε ύψος 10 πόντων, σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο 200 ετών προς την ολική σμίκρυνση του κόσμου.
Οι άνθρωποι δεν άργησαν να ανακαλύψουν το πόση ευμάρεια θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο κόσμος-μινιατούρα. Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, ο καθημερινός άνθρωπος Πολ Σαφράνεκ (Ματ Ντέιμον) και η σύζυγός του Οντρεϊ (Κρίστεν Γουίγκ) αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την αγχωμένη ζωή τους στην Ομαχα για να μικρύνουν και να ζήσουν στη μικροσκοπική κοινότητα, επιλογή ζωής που οδηγεί σε πολλές απρόσμενες περιπέτειες.
Ο Ελληνοαμερικανός κινηματογραφιστής Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει με την πιο φιλόδοξη ταινία του μέχρι σήμερα τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και νοημάτων. Το αποτέλεσμα είναι, τελικά, εύπεπτο, ευχάριστο και αισιόδοξο.
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Ηθοποιοί: Ματ Ντέιμον, Κριστόφ Βαλτς, Κρίστεν Γουίγκ, Χονγκ Τσάου, Τζέισον Σουντέικις.

Molly’s game

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ (Τζέσικα Τσαστέιν), μιας χαρισματικής σκιέρ των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό ύστερα από έναν τραυματισμό. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις σπουδές της στη Νομική, η Μόλι αρχίζει να δουλεύει ως υπεύθυνη ενός χώρου στον οποίο διοργανώνονται παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα και στις οποίες συμμετέχουν κινηματογραφικοί αστέρες, επιχειρηματίες και διαβόητοι μαφιόζοι. Επί μία λαμπερή δεκαετία η Μόλι απολαμβάνει την επιτυχία και τα χρήματα, όμως η «τύχη» της τελειώνει όταν το «παιχνίδι» της μπαίνει στο μάτι της ρωσικής μαφίας.
Μέσα στη νύχτα συλλαμβάνεται από πράκτορες του FBI με αυτόματα όπλα και έρχεται αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες. Μοναδικός σύμμαχός της είναι ο δικηγόρος της (Ιντρις Ελμπα), ο οποίος σταδιακά ανακαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κρυμμένα «χαρτιά» απ’ όσα έχει καταφέρει να βγάλει στην επιφάνεια ο κίτρινος Τύπος για τη Μόλι Μπλουμ.
Ο Ααρον Σόρκιν είναι περισσότερο γνωστός ως σεναριογράφος (δική του η «βιογραφία» του Στιβ Τζομπς, μεταξύ άλλων, ενώ εργάστηκε και στο τηλεοπτικό «The West Wing») και τούτη εδώ είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του, βασισμένη σε μια αληθινή και εντελώς παράλογη ιστορία. Σπουδαία η Τζέσικα Τσαστέιν, άλλο τόσο και ο Κέβιν Κόστνερ στον μικρό ρόλο του πατέρα της.
Σκηνοθεσία: Ααρον Σόρκιν
Ηθοποιοί: Τζέσικα Τσαστέιν, Ιντρις Ελμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα.

Δείτε εδώ τους κινηματογράφους και το πρόγραμμα προβολών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα