Κόλαση φωτιάς με δύο νεκρές σε γηροκομείο

Τραγικός θάνατος από ασφυξία για δύο ηλικιωμένες  στην ΚαλλιθέαΤραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες, οι οποίες μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στη Στέγη Γερόντων, στην Καλλιθέα. Πλέον, οι δύο εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί θα κληθούν να διαλευκάνουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στο ίδρυμα «Φιλοξενίας Γερόντων», όπου δύο γυναίκες, τρόφιμοι του ιδρύματος, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα του Σαββάτου, γύρω στις 6, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο του κτιρίου. 

Οι δύο γυναίκες, 68 και 55 ετών, μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στο υπόγειο του κτιρίου εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά σε κάποιο από τα δωμάτια, την ώρα που όλοι οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους και κοιμούνταν.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε όλο το υπόγειο του κτιρίου. Οι δύο γυναίκες δεν πρόλαβαν να βγουν από το δωμάτιό τους, ίσως γιατί έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις. Τελικά, το τέλος για τις δύο γυναίκες ήταν τραγικό, καθώς πέθαναν από ασφυξία.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα οχήματα και άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και απεγκλώβισαν τους ηλικιωμένους από το φλεγόμενο κτίριο. Τότε ήταν που εντόπισαν και τις δύο νεκρές γυναίκες. «Τους ακούγαμε που φώναζαν βοήθεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ηταν όλοι πανικόβλητοι. Αναστατωθήκαμε και βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας. Οι φλόγες έβγαιναν από παντού» λέει αυτόπτης μάρτυρας, που μένει στην απέναντι πολυκατοικία από τη Στέγη Γερόντων.

Συνολικά εννέα ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ δύο από αυτούς εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία. Σημειώνεται ακόμη ότι το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος και οι δύο εμπειρογνώμονες ανέλαβαν να εντοπίσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πυρκαγιά και τον θάνατο των δύο γυναικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα