Καμία αυτοκριτική η Φώφη για τα Μνημόνια

Κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση Καραμανλή και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κρίσηΤρόπους με τους οποίους μπορεί να διατηρήσει πολιτικά στη ζωή το σταθερά… μονοψήφιο ΠΑΣΟΚ αναζητεί η Φώφη Γεννηματά, η οποία και στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε να τα βάλει με την κυβέρνηση Καραμανλή. 

Αφορμή, η εσωτερική έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος του 2009, η οποία βέβαια ήταν πασοκικής εμπνεύσεως και καταγράφηκε προκειμένου να προκαλέσει τριγμούς στην τότε κυβέρνηση της Ν.Δ.
Η κυρία Γεννηματά στη χθεσινή παρέμβασή της επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα αποδεχθούν τα λάθη του παρελθόντος, λησμονώντας πάντως μια σειρά γεγονότων, όπως για παράδειγμα το αποδεδειγμένο τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μπει στα Μνημόνια.

Παρ’ όλα αυτά, έκανε λόγο για τις «τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. (σ.σ.: του κ. Καραμανλή) για το πώς φτάσαμε στην κρίση και στα Μνημόνια. Αποκαλύπτεται ο ρόλος τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝ.ΕΛ. Αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποτροπή της καταστροφής και αντίθετα, με τον λαϊκισμό τους, οδήγησαν στη συνέχιση της κρίσης μέχρι σήμερα» υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία σημείωσε: «Κομπάρσοι της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να γίνουμε». Το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε, «ούτε καθοδηγείται ούτε -πολύ περισσότερο- χειραγωγείται με οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις.
Είτε πρόκειται για επιθέσεις δήθεν φιλίας είτε για επιθέσεις συκοφαντίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κάλεσε τα μέλη του νέου φορέα «να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να τη βγάλουμε από τους βάλτους του λαϊκισμού. Να γκρεμίσουμε τα τείχη του συντηρητισμού», προσθέτοντας ότι «για όλα αυτά χρειάζεται σχέδιο, ιεράρχηση των στόχων, συμμαχίες και συγκρούσεις, δουλειά και αποτέλεσμα». Αιχμηρός στην τοποθέτησή του εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός. Ανήκει στους 210.000 συνιδρυτές» τόνισε χαρακτηριστικά.
Από τη συνεδρίαση απουσίασε λόγω ίωσης ο Γιώργος Παπανδρέου και εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Ρέππας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα