Πάγωσε η Μακεδονία!

Σε ποια οδικά δίκτυα της Β. Ελλάδας απαιτούνται αλυσίδες! Πλημμύρισαν δρόμοι στη Δράμα και τη ΡοδόπηΠροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας. Σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, ενώ σε σημεία του οδικού δικτύου της Δράμας και της Ροδόπης η κυκλοφορία διακόπηκε, λόγω της βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου στην Ημαθία, στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Μ. Λιβαδίων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Αρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, στην Πέλλα. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου στην Πιερία, ενώ στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

Στα Γρεβενά

Οσον αφορά τη δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, καθώς και στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Στην Καστοριά αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε στο 96,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (Επταχώρι), λόγω κατολίσθησης βράχων. Στη Φλώρινα αλυσίδες απαιτούνται στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Στο μεταξύ, λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Δράμας και της Ροδόπης. Στον νομό Δράμας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Παρανεστίου – Πρασινάδας, καθώς και στην πλατεία του οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης. Στον νομό Ροδόπης η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου και στον δρόμο Αγ. Μαρίνας Ιμέρου.
Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Κέχρου – Χλόης και Σμιγάδας – Ραγάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα