Τον … μαύρισαν στη δημοσκόπηση

Οσο και εάν επιχειρεί να βάλει… λούστρο στην εικόνα του, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι καταδικασμένος στη συνείδηση των πολιτών. Η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, στην Τράπεζα της Ελλάδος όχι μόνο δεν πείθει, αλλά έχει καταφέρει και το πιο απίθανο, να μην έχει αποδοχή από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Ο άνθρωπος που ονειρευόταν να γίνει… πρωθυπουργός με εντολή Σόιμπλε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ως χρυσή εφεδρεία του συστήματος, βγαίνει μαυρισμένος μέσα στον χειμώνα, από τη δημοσκόπηση «φωτιά» που καίει τα όνειρά του. Ο πολύς Γιάννης Στουρνάρας είναι τόσο εκτεθειμένος από τις δηλώσεις του, που δύο στους τρεις Ελληνες δείχνουν ότι δεν τον εμπιστεύονται σε αυτή τη θεσμική θέση που βρίσκεται.

Σίγουρα δεν έχουν προηγούμενο για διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα bankingnews.gr, τα οποία δείχνουν ότι δύο στους τρεις Ελληνες δεν τον εμπιστεύονται. Αλλος στη θέση του θα είχε ήδη πάει σπίτι του, δείχνοντας την ελάχιστη ευαισθησία, αλλά αυτός εκεί, οχυρωμένος στη χλιδή και την πολυτέλεια που του προσφέρουν οι πλουσιοπάροχες αμοιβές του ως κεντρικού τραπεζίτη.

Οπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, στις ηλικίες 18-44 ετών το 57% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη και μόλις το 21% έχει θετική γνώμη. Καλό θα ήταν τα αποτελέσματα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας να τα μελετήσουν όσοι ακόμη και σήμερα χαϊδεύουν τον κεντρικό τραπεζίτη, που με τη συμπεριφορά του έχει προκαλέσει ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια, καθώς υπονομεύει σε πολλές των περιπτώσεων την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και από τη θηλιά των δανειστών. Εντύπωση προκαλεί ότι ο λαλίστατος τραπεζίτης δεν έβαλε ούτε τους… κύκλους του να απαντήσουν στη δημοσκόπηση-κόλαφο για τα έργα και τις ημέρες του.

Ελπίζουμε οι εντός και εκτός Ελλάδας αυθόρμητοι θαυμαστές του να κατάλαβαν ότι με άλλα μάτια τον βλέπουν εκείνοι και με άλλα η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που έχει νιώσει στο πετσί της τις αποφάσεις του κ. Στουρνάρα και ολόκληρης της σημιτικής παρέας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα