Εξι μήνες με αναστολή για τη «σιωπή» στο bullying

Μειώθηκε η ποινή στον πρ. διευθυντή της σχολής του Βαγγ. ΓιακουμάκηΠοινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε υποστεί bullying από συμφοιτητές του, επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και άσκησε έφεση. 

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στην πρωτόδικη απόφαση που έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος, επισήμανε πως ο κατηγορούμενος, ενώ ήξερε τις παραβατικές συμπεριφορές μερίδας σπουδαστών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν επέβαλε πειθαρχικές ποινές. «Το παιδί υφίστατο βία σωματική και ψυχολογική από ομάδα φοιτητών που κάποιος έπρεπε να χαλιναγωγήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εξαίρετο του χαρακτήρα του, που ήταν και εκείνο που τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους σπουδαστές.

Σε δηλώσεις του για την απόφαση του δικαστηρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της σχολής Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για μια απόφαση που αφήνει μια «γλυκόπικρη γεύση», με τον εντολέα του αφενός να καταδικάζεται, αλλά για τρεις εκφοβιστικές πράξεις σπουδαστών εις βάρος του Βαγγέλη και όχι για 15, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί συνέχεια στον Αρειο Πάγο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας δήλωσε μετά τη διαδικασία ότι αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν είναι το ύψος των ποινών αλλά η διαλεύκανση της υπόθεσης και η πρόοδος της ανακριτικής διαδικασίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων για συγκεκριμένα αδικήματα, ιδιαίτερα σοβαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής είχε αναφέρει πως έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης. Ταυτόχρονα σημείωσε πως δεν θέλησε η σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στη βία δεν απαντάμε με βία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα