Μετράει υπουργικές ώρες ο αμετανόητος Ζουράρις

Παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν ζητάει συγγνώμη, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτήρισε ανεκδιήγητοAντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αντικατάσταση του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση, μετά τις ύβρεις κατά του Ολυμπιακού και του Αρη και την επιστολή παραίτησης που παρέδωσε στον πρωθυπουργό. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, με τη συναίνεση και του Πάνου Καμμένου, για την απομάκρυνση του συνεργαζόμενου με τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτή από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας θεωρείται ειλημμένη και απομένει η τυπική ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Ζουράρις συνεχίζει να προκαλεί, επιμένοντας στους απίστευτους χαρακτηρισμούς του. Σε χθεσινές συνεντεύξεις του δήλωσε ότι δεν ζητάει συγγνώμη από τους οπαδούς των δύο ομάδων και χαρακτήρισε «αριστοφανική σάτιρα» και «παιδεία» όσα είπε γι’ αυτούς. «Η σάτιρα είναι το όπλο των νικημένων, των αδυνάτων. Αντιθέτως, η άρνηση της σάτιρος υποδεικνύει δικτατορικά ή τυραννικά καθεστώτα ή τυραννικές ιδιοσυγκρασίες» τόνισε δηλώνοντας «πολύ ανακουφισμένος» για τις τελευταίες εξελίξεις και υποστηρίζοντας ότι είχε παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου. 

Ο κ. Ζουράρις διέψευσε ότι ο Πάνος Καμμένος τού ζήτησε να παραιτηθεί και υποστήριξε ότι ήταν δική του απόφαση, ενώ δήλωσε άγνοια στην ερώτηση αν ακόμα ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι συμφωνεί με τον Μίκη Θεοδωράκη για το θέμα του Σκοπιανού. «Επρεπε να παραιτηθώ από τη θέση μου ως υφυπουργός, γιατί τώρα πια θα είμαι στα συλλαλητήρια, διότι εγώ συμφωνώ με τον Μ. Θεοδωράκη» είπε.

Σφόδρα επικριτικός προς την κυβέρνηση για την υπόθεση Ζουράρι εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής: «Επρεπε ο ανεκδιήγητος Ζουράρις -δεν έχω αντιληφθεί αν έχει παραιτηθεί ακόμα- να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να παραιτηθεί. Οταν έλεγε ότι δεν πειράζει να χαθούν μερικά νησιά, δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις, αλλά αυτός που τον διόρισε και τον ανέχθηκε. Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης, που είναι επικίνδυνη, ασόβαρη και τυχοδιωκτική» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας εκτίμησε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν θα επέλεγα ποτέ τέτοιους τρόπους να μιλήσω».

Με αρχαία ελληνικά απάντησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος στον κ. Ζουράρι, ο οποίος νωρίτερα τον είχε αποκαλέσει «ακρόκνημνο». Οπως είπε, «μοίραν ληνοβάτη και μονογαμίου οινοπότη θα έχω και ουτιδανός, με τον εντός μου νάρκισσο θα συνάχθομαι…».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα