Επιτέθηκε σε γιατρό λόγω ουράς στα Επείγοντα

Τα έσπασε συνοδός στο ΒενιζέλειοΑυξάνονται τα περιστατικά βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών, με τελευταίο κρούσμα την επίθεση που δέχτηκε από συνοδό ασθενούς ένας γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που εφημέρευε την περασμένη Κυριακή. Ο συνοδός επιτέθηκε λεκτικά στους γιατρούς και τους νοσοκόμους του θεραπευτηρίου, ενώ προκάλεσε και υλικές ζημιές επειδή… περίμενε αρκετή ώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. 

Ο σύλλογος των εργαζομένων με χθεσινή ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και ζητεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παράλληλα το σωματείο τονίζει: «Υπενθυμίζουμε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους ότι πρέπει να αναλογιστούν την κατάσταση στην Υγεία και ότι για την τεράστια αύξηση προσέλευσης στα Επείγοντα των νοσοκομείων δεν ευθύνεται το προσωπικό αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, που εύλογα προκάλεσαν συνωστισμό και δυσλειτουργίες σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου».

Και στο Λαϊκό

Να σημειωθεί ότι και στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένας συνοδός χτύπησε με γροθιά έναν επικουρικό γιατρό στην εφημερία της περασμένης Πέμπτης. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητεί την παρέμβαση της διοίκησης για την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και την πρόληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον. Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Λαμίας ένας συνοδός ασθενούς απείλησε με όπλο τους εργαζομένους στο Τμήμα Αξονικού Τομογράφου.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα