Καμπανάκι Ιερωνύμου για υπογεννητικότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές επιπτώσεις στην πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας από την υπογεννητικότητα και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό έκρουσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καλώντας την κυβέρνηση και τους φορείς της Πολιτείας να σκύψουν σοβαρά σε αυτό το μείζον ζήτημα που ήδη αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η επιλογή του Αρχιεπισκόπου να εστιάσει στην κοινωνική ατζέντα παρεμβαίνοντας για το δημογραφικό δεν είναι τυχαία, καθώς ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα κοινωνικά και τα προνοιακά επιδόματα.
«Το πρόβλημα το δημογραφικό είναι από τα βασικότερα» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος στη συνάντηση με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένο.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να λάβουν ως δεδομένα τη φυγή των νέων στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και την παραμονή των μουσουλμανικού θρησκεύματος μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

«Βάλτε τη νεολαία που φεύγει και συνεχίζει να φεύγει, βάλτε τους πληθυσμούς των μουσουλμάνων, οι οποίοι όσοι και να φύγουν θα μείνουν πολλοί, βάλτε την υπογεννητικότητα τη δική μας και τον πολλαπλασιασμό των μουσουλμάνων και σχηματίστε την εικόνα της Ελλάδος πώς τη φανταζόμαστε, πώς θα τη δούμε μετά από 20 ή 30 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί ότι «αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα και να βοηθήσει τις φτωχές οικογένειες, τους πολύτεκνους» και γενικότερα να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Αυτή αποτυπώνεται στο γράμμα που έστειλε η Ιερά Σύνοδος στον πρωθυπουργό και επίσης η θέση του απεικονίζεται στο γράμμα που στέλνει προς εμένα ο κ. Τσίπρας. Επομένως έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία. Αν θα χρειαστεί κάτι να αλλάξει αυτό θα ανακοινωθεί προς τα έξω».

Ο Δημήτρης Καμμένος από την πλευρά του είπε ότι «πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για το θέμα της Μακεδονίας».

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα