Στην εξέδρα

Η εξαπάτηση από Τσίπρα και το χρέος της Ν.Δ.Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τον Θεό της. Πετώντας συνεχώς σε όλα τα καυτά θέματα την μπάλα στην εξέδρα, νομίζει ότι θα γλιτώσει με μετεγγραφές ορισμένου χρόνου. Αλήθεια, πιστεύουν στο Μαξίμου ότι θα τους σώσει μια Μεγαλοοικονόμου ή η απομάκρυνση ενός Ζουράρι, για να γλιτώσουν από την οργή ενός ολόκληρου λαού που βιώνει για άλλη μια φορά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης;

Ή θεωρούν ότι τα παζάρια, με άγνωστο αντάλλαγμα, στο θέμα των Σκοπίων θα κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν πού τους έχουν οδηγήσει;

Καλό θα ήταν κάποτε στην κυβέρνηση να σοβαρευτούν και να πάψουν να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και ιδιαίτερα όταν η κουβέντα είναι στα εθνικά θέματα.

Εκεί οφείλουν είτε να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολιτικούς αρχηγούς είτε να πουν δημόσια τη θέση τους. Διαφορετικά, με τα παιχνιδάκια που κάνουν το πιθανότερο είναι να φάμε κανένα αυτογκόλ από το πουθενά και να τρέχουμε να σωθούμε ως χώρα πια.

Διότι, εάν τώρα που τα Σκόπια και διάφοροι άλλοι καίγονται για να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δημιούργησαν με τον αλυτρωτισμό τους δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε σκληρά, πότε θα το πράξουμε;
Γι’ αυτό και καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να σοβαρευτεί.

Διότι άλλο κόστος έχει να σκίζεις τα Μνημόνια και ας μην το κάνεις πουθενά και άλλο να… χαρίζεις την Ιστορία του τόπου σου βάζοντας το έθνος σε περιπέτειες.

Καταλαβαίνουμε ότι το αφήγημα του κ. Τσίπρα έχει ακόμη πολλά κεφάλαια στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι παντού φέρνει επιτυχίες, αλλά αργά ή γρήγορα το παραμύθι θα τελειώσει γιατί πολύ απλά έχει ημερομηνία λήξης.

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποιος είναι αυτός που τους εξαπάτησε εφαρμόζοντας στην πράξη το πιο σκληρό Μνημόνιο, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τίμημα και για να γίνει αρεστός σε αυτούς που μέχρι χθες κατήγγελλε.

Μια πολιτική αλλαγή που θα επιτρέψει την εφαρμογή του αναγκαίου μεταρρυθμιστικού προγράμματος για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση. Μια πολιτική αλλαγή που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της και τη θέση που της αρμόζει.

Στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Η αντίστροφη μέτρηση για μια πολιτική αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει και εκείνο που οφείλουμε ως παράταξη να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα…

*Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα