Παίζουν με τη φωτιά

Παιχνίδια εντυπωσιασμού με πηγή το εσωτερικό των φυλακών «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική πίσω από την… εκ της τέφρας της αναγέννηση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτή η εκτίμηση των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής επιβεβαιώθηκε χθες, όταν κατά τη διάρκεια της δίκης της Συνωμοσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κατηγορούμενη Ολγα Οικονομίδου εκ μέρους όλων των μελών απευθυνόμενη στον εκτελεστικό βραχίωνα της επίθεσης ανέφερε: «Με την επίθεση αυτή συναντηθήκαμε. Ακυρώσαμε την κατάσταση της αιχμαλωσίας μας. Μας προσφέρατε στιγμές αυθεντικής ελευθερίας. Βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι».

Στελέχη του επιτελείου της Αντιτρομοκρατικής, αφού έκριναν ότι είναι γνήσια η προκήρυξη με την οποία έγινε η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, προσπάθησαν να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα.

Το πρώτο από αυτά είναι ότι η όλη επίθεση είναι επί της ουσίας ένα μήνυμα των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας» προς τους υπευθύνους των σωφρονιστικών καταστημάτων ότι μπορούν να πραγματοποιούν επιθέσεις ακόμη και μέσα από τα κελιά τους. «Η προκήρυξη ήταν γραμμένη μέρες πριν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι αφιερωμένο στον τρόπο λειτουργίας των φυλακών και φαίνεται σαν να είναι γραμμένο από άνθρωπο που είναι φυλακισμένος» λένε στην Αντιτρομοκρατική.

Ενα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο συντάκτης της προκήρυξης επιχειρεί έναν εντυπωσιασμό προσπαθώντας να εμπλέξει στην αναγέννηση της Συνωμοσίας και τη Σέχτα Επαναστατών, η οποία επίσης τα τελευταία χρόνια είναι σε απόλυτη σιγή. Επιπλέον, την οργάνωση Συμμορίες Συνείδησης, που έχει να εμφανιστεί από τον Μάρτιο του 2009, όταν πυρπολήθηκαν οι συρμοί του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. «Η βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα δύσκολο ή ένα υψηλού ρίσκου τρομοκρατικό χτύπημα. Μάλλον το αντίθετο. Είναι ένα χτύπημα χαμηλού βεληνεκούς και σίγουρα με μικρό ρίσκο για τα άτομα που αποτελούσαν τον εκτελεστικό βραχίωνα» υποστηρίζουν πηγές της Αντιτρομοκρατικής και σημειώνουν ότι μπορεί οι ίδιοι οι τρομοκράτες να μιλάνε για επερχόμενη καταιγίδα χτυπημάτων, ωστόσο από το συγκεκριμένο χτύπημα μάλλον οι δυνατότητές τους (τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση) είναι μικρές.

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται στη βομβιστική επίθεση να βοήθησαν και ποινικοί πρώην κρατούμενοι και επισημαίνουν ότι βόμβες σε οχήματα ιδιοκτησίας των στόχων είναι πρακτική που χρησιμοποιούν άνθρωποι της νύχτας για λόγους αντεκδίκησης.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα