Ιατρικό Αθηνών: Κατέθεσε πρόθεση εξαγοράς του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Μεγάλη κινητικότητα και ανακατατάξεις στον χώρο της Υγείας. Σε μια περίοδο που οι εταιρίες του κλάδου της ιδιωτικής υγείας έχουν γίνει στόχος ξένων funds, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», γνωστοποιώντας την πρόθεσή του στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εταιρία είχε εκφράσει και παλαιότερα το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της συγκεκριμένης μονάδας, συμμετέχοντας σε όλες τις προηγούμενες διαδικασίες πώλησης. «Η παρούσα οικονομική συγκυρία κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιριών του κλάδου με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και συμπληρώνει:

«Η Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. έχοντας την πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων της (της οικογένειας Αποστολόπουλου και του γερμανικού κολοσσού Asklepios, του μεγαλύτερου ομίλου υγείας της Γερμανίας) κατέθεσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν». Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του 97,23% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιασώ General από τη Hellenic Healthcare, εταιρία συμφερόντων του fund CVC Capital Partners. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Hellenic Healthcare θα αναλάβει το σύνολο του δανεισμού της Ιασώ General (περίπου 28.000.000 ευρώ), καταβάλλοντας στην Ιασώ και 19.400.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα