Απεβίωσε ο ιδρυτής της αλυσίδας «Σαράφης»

Θλίψη προκάλεσε την Τρίτη, στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων, η είδηση του θανάτου του 91χρονου επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράφη (φωτό), ο οποίος ήταν ο δημιουργός μιας αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων που ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας, ενώ έγινε ακόμα και σλόγκαν.Γεννημένος το 1927 στη θεσσαλική πόλη, ο Γρηγόρης Σαράφης ήταν από μικρός ανήσυχο πνεύμα. Μόλις στα 16 χρόνια του έφυγε από το σπίτι του και κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και επέστρεψε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Με τις καινοτόμες ιδέες του, ξεκίνησε μια τεράστια επιχειρηματική ανάπτυξη που έβαλε στον χάρτη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης το κατάστημα με την επωνυμία «Σαράφης». Μάλιστα, η μεγάλη επιτυχία μεταφράστηκε και στο σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι», το οποίο δεν άργησε να εντυπωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών.

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας είχε μεγάλη αγάπη στη δουλειά του, την οποία, όπως έλεγε, έκανε με μεράκι, αλλά και στους συνεργάτες του. Πάντοτε επεδίωκε να φέρνει στα μαγαζιά του τα πιο μοντέρνα ρούχα. Στον ελεύθερο χρόνο του καταπιανόταν με πολλά πράγματα: Του άρεσε να ταξιδεύει, να ψαρεύει, ενώ από τις μεγάλες αγάπες του ήταν τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και η τζαζ μουσική. Είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον τόπο του, τα Τρίκαλα, ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος.

Η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία θα γίνει σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα