«Στηρίζουμε»

Οι πολίτες ξέρουν ότι η επόμενη εκλογική μάχη  της Ν.Δ. είναι υπαρξιακήΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Τ ο περασμένο Σάββατο επισκέφθηκα τα Τρίκαλα, προκειμένου να συντονίσω την εκδήλωση της παρουσίασης του νέου βιβλίου του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη. Το ακροατήριο, αμιγώς παραταξιακό.

Η παρουσία μου στην όμορφη αυτή πόλη της Θεσσαλίας μού έδωσε την ευκαιρία να πιάσω τον «σφυγμό» της βάσης. Ωραίοι Ελληνες οι Θεσσαλοί, ειλικρινείς. Καραγκούνηδες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι, σου σφίγγουν το χέρι δυνατά και το νιώθεις. Σε κοιτούν στα μάτια και δεν σε γελούν. Σου μιλούν και κάθε λέξη τους την εννοούν. Και το κυριότερο: Είναι έμπειροι. Μπαρουτοκαπνισμένοι. Τα μηνύματα που φέρνω για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κυρίως καλά, αλλά όχι μόνο. Είναι καλά, διότι ο αντισυριζαϊσμός κυριαρχεί στην βάση της Ν.Δ.

Οι πολίτες αυτοί γνωρίζουν καλά ότι η επόμενη εκλογική μάχη της Ν.Δ. είναι υπαρξιακή – δεν περιορίζεται απλώς στο διακύβευμα της εξουσίας, αλλά στη διατήρηση της παράταξης υπό την παρούσα μορφή της. Γνωρίζουν ότι, αν ο Τσίπρας καταφέρει να «μαζέψει» τη διαφορά (απίθανο), τότε η Κεντροδεξιά θα ζήσει πάλι τα πέτρινα χρόνια που έζησε κατά την εικοσαετή παραμονή του ΠΑΣΟΚ. Ο φόβος «μην τυχόν ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατσικωθεί» τους κάνει να αφήνουν στην άκρη κάθε παράπονό τους για τις «ασανσέρ» εμφανίσεις του Κυριάκου στη Βουλή (άλλες καλές, άλλες όχι), για την αποξένωση του κόμματος από κοινωνικές ομάδες, για… για…

«Τα γνωρίζουμε, αλλά προτεραιότητά μας είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ!» λένε. Αναγνωρίζουν, μάλιστα, πόσο «δαίμονας» είναι ο Τσίπρας. «Μα, ήταν ανάγκη να λέμε ότι εμείς εναντιωνόμαστε στην Ελλάδα των επιδομάτων, την ώρα που ο… γαμπρός (σ.σ.: έτσι τον λένε περιπαικτικά) μοίραζε μέρισμα;» επεσήμαιναν.

Π αρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι αυτοί είναι συσπειρωμένοι και αφοσιωμένοι στον αρχηγό. Τον στηρίζουν, όπως στήριζαν πάντα, αδιακρίτως, κάθε αρχηγό. Ινα δικαιωθή έτσι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφραζε τον θαυμασμό του για την πειθαρχία της βάσης. Υπό αυτή την έννοια, ο Κυριάκος οφείλει να γνωρίζει ότι ο κόσμος της Ν.Δ. είναι στο σύνολό του μαζί του, χωρίς αστερίσκους.

Τα όχι καλά νέα είναι ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο ο κόσμος αυτός αρχίζει να έχει άγχος μήπως γίνει κανένα «ατύχημα». Και ανησυχεί, διότι βλέπει ότι ο αντίπαλος δημιουργεί ψυχικές ταυτίσεις με τον εύπιστο Ελληνα. Ταυτίσεις τού τύπου «σας κόψαμε μισθούς – συντάξεις, αλλά κατά βάση είμαστε δικοί σας». Και όσο η Ν.Δ. δεν «σπάει» αυτή την προπαγάνδα τόσο αυξάνεται η ανησυχία τους. «Αυτά να πεις στον αρχηγό!» μου είπαν στο κατευόδιό τους. «Τα λέω», λοιπόν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα