Ο άγιος που μαρτύρησε για τη φουστανέλα

Ανακηρύχθηκε προστάτης της Προεδρικής Φρουράς ο άγιος νεομάρτυς εξ Ιωαννίνων, που τίμησε την πατρίδα και την πίστη τουΜε μηνύματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την αφοσίωση, την αίσθηση καθήκοντος, τη φιλοπατρία και τους υψηλούς συμβολισμούς του αγώνα για την απόκτηση της ελευθερίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο πρώτος εορτασμός του προστάτη αγίου της Προεδρικής Φρουράς, του αγίου Γεωργίου του Φουστανελά. 

Στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς έχει στηθεί με φροντίδα των ευζώνων ένα μεγάλο και καλαίσθητο προσκυνητάρι που παρουσιάζει ολόσωμο τον άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά, με τη χαρακτηριστική ενδυμασία της φουστανέλας. Στην αυλή είχε παραταχθεί το σύνολο του προσωπικού της Προεδρικής Φρουράς, ντυμένοι όλοι με την επίσημη στολή του ευζώνου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την ακολουθία της καθιέρωσης του εικονοστασίου του Αγίου Γεωργίου και στην ομιλία του τόνισε ότι «η φουστανέλα είναι ένα σύμβολο του αγώνα και της απόκτησης της ελευθερίας». Εξέφρασε, επίσης, τη συγκίνησή του για την αφιέρωση του προσκυνηταρίου του αγίου Γεωργίου και συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ιδέα και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του και ευχήθηκε ο λαός να συνεχίσει να δείχνει αυτό που θέλει και αυτό για το οποίο αγωνίζεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους ευζώνους, τόνισε με ιδιαίτερο νόημα ότι η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην πατρίδα και στο έθνος μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντική σήμερα.

Χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Πρέπει αυτούς τους στόχους, που αφορούν την προστασία του έθνους μας, του λαού μας και της πατρίδας μας, να τους κάνουμε κοινή μας συνείδηση. Πριν απ’ όλα, πάνω απ’ όλα η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στο καθήκον».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο νεομάρτυς άγιος Γεώργιος μαρτύρησε ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. «Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα