Οι Αλβανοί απειλούν με μπλόκο την εκταφή των οστών Eλλήνων πεσόντων

Να εμποδίσουν την εκταφή και την ταυτοποίηση των οστών Eλλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο της Αλβανίας απειλούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι της γείτονος. Δημοσιεύματα σε αλβανικές ακροδεξιές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο Στρατός της Ελλάδας ήταν κατοχικός και επομένως δεν υφίσταται λόγος εκταφής και λειτουργίας νεκροταφείων, ενώ ετοιμάζουν κινητοποίηση στις 22 Ιανουαρίου προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εκταφών.

Η μεικτή ελληνοαλβανική επιτροπή φέρεται ότι έχει επισκεφτεί διάφορες περιοχές της Αλβανίας και αναμένεται να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας των εκταφών.

Παράλληλα, συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου στην Κορυτσά, σε συνέχεια προηγούμενων.

Αναμένεται η στάση που θα κρατήσει το αλβανικό κράτος απέναντι στις εθνικιστικές προκλήσεις, απέναντι σε ένα χρονίζον ζήτημα που βρίσκεται εγγύτερα στη λύση.Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου σκοτώθηκαν επί του αλβανικού εδάφους 7.948 Ελληνες αξιωματικοί και στρατιώτες.

Λίγοι πεσόντες είναι ενταφιασμένοι στο νεκροταφείο στο Βουλιαράτι, ενώ διάσπαρτοι τάφοι Ελλήνων στρατιωτών υπάρχουν στην Τρεμπεσίνα και στο Πόγραδετς, στην Κλεισούρα, στα υψώματα του Μπουμπίβι και στην πεδιάδα του Βούρκου, στο Mάλι Σπατ και στην Κορυτσά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα