Ο διπλωμάτης, οι κλεμμένοι πίνακες και ο Πούτιν

Απίθανο θρίλερ στην Αθήνα με έργα τέχνηςΣτα χέρια της Αστυνομίας έπεσε η νύφη του γνωστού συλλέκτη και διπλωμάτη Γιώργου Κωστάκη και χήρα του γιου του, καθώς φέρεται ότι είναι η πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση-θρίλερ, που έχει να κάνει με υπεξαίρεση σπάνιων και πανάκριβων έργων τέχνης Ρώσων καλλιτεχνών και απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες τις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα, η υπόθεση έχει φτάσει στα αυτιά ακόμη και του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα έργα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πέθανε ο γιος του γνωστού διπλωμάτη, η 64χρονη Ρωσίδα υπήκοος φέρεται ότι ανέλαβε τη διαχείριση ξένης περιουσίας. Οπως διαπιστώθηκε, φεύγοντας από το σπίτι πήρε μαζί της έργα τέχνης αμύθητης αξίας.

Για τις κινήσεις της ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε σε βάρος της 64χρονης ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Αττικής πήγαν στο σπίτι της γυναίκας στο Χαλάνδρι συνοδευόμενοι από ειδικό εκτιμητή της Εθνικής Πινακοθήκης, τη συνέλαβαν και κατέσχεσαν τόσο τα έργα τέχνης όσο και διάφορα σπάνια αντικείμενα, όπως σημειώσεις γνωστών Ρώσων καλλιτεχνών.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ασφάλειας αναφέρεται ότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 πίνακες κυρίως Ρώσων καλλιτεχνών, τέσσερα σχέδια, ένα τύπωμα, πέντε σκίτσα και δύο έργα ζωγραφικής σε χαρτόνι, ένα φύλλο χάρτου με καλλιγραφική γραφή, 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης, δύο πίνακες Ρώσων καλλιτεχνών και τρεις πίνακες του κύριου εκφραστή του ρωσικού εξπρεσιονισμού Ανατόλι Ζβέρεφ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε ακόμη και η Ιντερπόλ, καθώς για την τύχη των έργων του Ανατόλι Ζβέρεφ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο η ρωσική κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι δημιουργίες του εξπρεσιονιστή συμπατριώτη του είναι σπάνιες και πανάκριβες. Τη νομιμότητα της κατοχής των υπόλοιπων έργων τέχνης, που θεωρούνται μεγάλης ιστορικής και οικονομικής αξίας, εξετάζουν οι αστυνομικοί και οι εκτιμητές της Εθνικής Πινακοθήκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα