Στο μικροσκόπιο ο φόνος Στεφανάκου

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., η οποία «βλέπει» τώρα κλιμάκωση του αιματηρού πολέμου μεταξύ των συμμοριών της νύχταςΤην τράπουλα του οργανωμένου εγκλήματος φαίνεται ότι ανακατεύει η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, η στυγερή δολοφονία ενδέχεται να προκαλέσει και κλιμάκωση του αιματηρού πολέμου μεταξύ των συμμοριών της νύχτας.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ενδείξεις που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εκτέλεση του πρώην βαρυποινίτη -και μάλιστα έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του, στο Χαϊδάρι- έγινε για να αναδειχθεί μέσω ενός ανηλεούς πολέμου ο νέος απόλυτος ηγέτης της νύχτας. Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι την εντολή για τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έδωσε άλλος νονός, που αποφυλακίστηκε πριν από μερικούς μήνες και αμέσως φρόντισε να χαθούν τα ίχνη του. 

Ο συγκεκριμένος 44χρονος φέρεται ότι είχε αντιπαλότητα με τον Στεφανάκο, καθώς πίστευε ότι ο 56χρονος ήθελε να τον βγάλει από τη μέση. Η μαφιόζικη εκτέλεση του Στεφανάκου εξετάζεται και σε σχέση με αυτή του Βασίλη Γρίβα που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο, έξω από το δημοτικό σχολείο του παιδιού του, στα Γλυκά Νερά, καθώς οι αστυνομικοί την εντάσσουν στο ίδιο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος της νύχτας για την κυριαρχία του συγκεκριμένου νονού που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.
Αλλωστε, ο Γρίβας ήταν άνθρωπος του 44χρονου και ίσως εκείνος πίστευε ότι η δολοφονία του είχε σχέση με τον Στεφανάκο.

Επιχειρήσεις

Ωστόσο, αυτό δεν προέκυψε ποτέ από τις έρευνες. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε επεκταθεί επιχειρηματικά και φαίνεται ότι είχε αφήσει πίσω του την παρανομία.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις του πήγαιναν καλά, κυρίως αυτές που ασχολούνταν με τη διακίνηση υγραερίου, με εγκαταστάσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στη Θεσσαλονίκη. Παρ’ όλα αυτά, ο Στεφανάκος εξακολουθούσε να παίρνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προτού βγει από τα γραφεία της επιχείρησής του ή και από το σπίτι του έβγαιναν πρώτα δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του, έκαναν κατόπτευση του χώρου και, όταν πια ήταν βέβαιοι ότι δεν υπήρχε κίνδυνος, τότε έβγαινε ο 56χρονος και επιβιβαζόταν σε ένα θωρακισμένο τζιπ μάρκας Mercedes.

Ομως, το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο όχημα ήταν στο συνεργείο για επισκευή και ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε με μια αλεξίσφαιρη BMW, πράγμα που πρέπει να γνώριζαν οι δολοφόνοι. Το βράδυ της Τετάρτης ο 56χρονος πρώην βαρυποινίτης φέρεται ότι έκανε απανωτά λάθη. Βγήκε από το γραφείο του χωρίς συνοδεία μιλώντας στο κινητό του και μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του χωρίς να ρίξει ματιά γύρω του, με αποτέλεσμα να τον γαζώσει με 29 σφαίρες ο εκτελεστής. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που είχαν υπογράψει το «συμβόλαιο θανάτου» για τον 56χρονο είχαν μελετήσει κάθε του κίνηση και πρέπει να είχαν γίνει σκιά του εδώ και μέρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα