Μανιασμένοι αέρηδες σάρωσαν όλη την Ελλάδα!

Γυναίκα στην Πάτρα τραυματίστηκε από πτώση σοβάδων, πλοία λύθηκαν στα λιμάνια, δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνηταΣάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν σε ολόκληρη τη χώρα το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας αρκετά προβλήματα και ζημιές. Πάντως, από χθες το βράδυ έχει αρχίσει να «κοπάζει» σταδιακά ο μανιασμένος αέρας και οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ. 

Στην Αττική χωρίς ρεύμα έμεινε χθες το πρωί η περιοχή του Γέρακα λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης. Επίσης, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και της Ελευσίνας παροπλισμένα πλοία παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή ρυμουλκών για να επιστρέψουν στη θέση τους.

Στη Λάρισα τουλάχιστον 15 δέντρα έπεσαν καταπλακώνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοκίνητα. Ενα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στην αυλή του γενικού νοσοκομείου της πόλης, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.

Μικρής έκτασης ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η μανία του ανέμου στην Κρήτη. Αναφέρθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, στα Χανιά ο αέρας κατάφερε να ξηλώσει το κάλυμμα που σκεπάζει τη μεγάλη πισίνα στον Ναυτικό Ομιλο της περιοχής.
Στην Πάτρα μια γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση σοβάδων που σημειώθηκε σε κτίριο, και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Κύματα

Παράλληλα, μεγάλα ήταν τα κύματα που σηκώθηκαν στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα φερτά υλικά να βγουν στην ξηρά. Στο Ναύπλιο «ξεσηκώθηκαν» ακόμα και τα μάρμαρα του μόλου, ενώ παρασύρθηκαν οι τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων.

Στη συμπρωτεύουσα «θύματα» του ανέμου ήταν οι «Ομπρέλες», το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που δεσπόζει στη Νέα Παραλία. Ειδικότερα, από τον θυελλώδη αέρα «λάσκαρε» μία από τις συνολικά 40 ομπρέλες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στο μεταλλικό πλαίσιο που τις στηρίζει. Επίσης οι ισχυρότατοι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ενώ προκάλεσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ακινητοποιημένα παρέμειναν στα περισσότερα λιμάνια της χώρας τα πλοία, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη. Από τον Πειραιά εκτελούνταν μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κανένα πλοίο δεν αναχώρησε από το λιμάνι του Λαυρίου.

Πάντως, από χθες οι άνεμοι 9 μποφόρ που έπνεαν σε ορισμένες περιπτώσεις στα πελάγη έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Σήμερα και αύριο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, φθάνοντας τα 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα