Ιερώνυμος: Η κόπωση των Ελλήνων δεν θα βγάλει σε καλό

«Οι Ελληνες είναι κουρασμένοι και αυτή η κόπωση δεν θα βγάλει σε καλό!» προειδοποίησε από την Αμφιλοχία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη. Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του ανέφερε με νόημα ότι δεν επιθυμεί την ανάμειξή του στα πολιτικά θέματα, ωστόσο και ο ίδιος δεν μπορεί να αγνοεί τις ανησυχίες του μαστιζόμενου από την κρίση λαού.

Ο κ. Ιερώνυμος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζον πολιτικό ζήτημα των ημερών, αυτό της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν χρειάζονται φωνές και συλλαλητήρια, αλλά επαγρύπνηση, σύνεση και συνεννόηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στις τοπικές Αρχές της Αμφιλοχίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της δυτικής Ελλάδας, μετέφερε την αγωνία των πιστών για το μέλλον και διαπίστωσε ότι «ζούμε σε μια προβληματική εποχή που χρειάζεται πολύς κόπος για να αντιμετωπίσουμε τι μας ξημερώνει αύριο».

Μίλησε ακόμη για την εκκλησιαστική υπηρεσία και την προσφορά της στο κράτος, ενώ επανέλαβε ότι η Εκκλησία δεν ζητάει εξουσία, αλλά συνεργασία και ενημέρωση, διότι και η Εκκλησία έχει ευθύνη και πρέπει να ενημερώνεται. Αναφέρθηκε, άλλωστε, στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, τονίζοντας πως τον δογματικό χαρακτήρα ενός θρησκευτικού βιβλίου πρέπει να τον καθορίζει η Εκκλησία. Επίσης, μίλησε για το σοβαρό δημογραφικό ζήτημα και την υπογεννητικότητα, εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα