Μητσοτάκης: Πρέπει να τελειώσει η τρομοκρατία

Τι είπε μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα, που τελέστηκε χθες στη Μητρόπολη ΑθηνώνΡεπορτάζ
Κώστας Παπαχλιμίντζος

Ανήσυχος για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο φαινόμενο εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη χθες στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

«Σήμερα είμαστε εδώ λίγοι και ο μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει είναι μια κουρασμένη κοινωνία να προσδώσει στην τρομοκρατία χαρακτηριστικά κανονικότητας. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλευτεί τις αξίες μας για να ισοπεδώσει τον πολιτισμό μας, την καλοσύνη μας για να μας βλάψει, την αγάπη μας για να μας μισήσει» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος δήλωσε επίσης ότι παρακολουθεί «με μεγάλη προσοχή τις ανησυχητικές πρόσφατες εξελίξεις», καθώς και «κάποιες πολύ περίεργες κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, που δείχνει πολλαπλή ανοχή απέναντι στον τρομοκρατικό χώρο».

Απευθυνόμενος στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων τρομοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είμαι εδώ γιατί αισθάνομαι αλληλέγγυος μαζί σας. Συναισθάνομαι τον πόνο σας. Τον έχω ζήσει κι εγώ, όπως εξάλλου όλοι οι συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας. Ο Θάνος είναι δικός μας άνθρωπος. Οπως δικοί μας άνθρωποι είναι και όλα τα θύματα της τρομοκρατίας. Και τους θρηνούμε όλους με αμείωτη ένταση, κι ας μην είναι όλοι δικά μας παιδιά, συγγενείς ή φίλοι». Τόνισε δε με έμφαση ότι «η τρομοκρατική δράση δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατία» και πως «οι τρομοκράτες είναι εχθροί του δημοκρατικού πολιτεύματος και στοιχείο της ακραίας ιδεολογίας τους είναι η απόλυτη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής».

Σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκαλεί την εκτελεστική επιτροπή του κόμματος, η οποία μεταξύ άλλων θα ψηφίσει τον νέο κανονισμό λειτουργίας των περιφερειακών οργανώσεων, όπου θα προβλέπεται ότι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ θα εκλέγονται απευθείας από τη βάση του κόμματος. Την τελική έγκριση για την αλλαγή αυτή θα δώσει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. στη συνεδρίασή της την Τετάρτη το απόγευμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα