ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, κ. ΤΣΙΠΡΑ!

Είδατε τους χιλιάδες στον Λευκό Πύργο εσείς που αλαζονικά ρωτούσατε «βλέπετε να διαδηλώνει κανείς στον δρόμο εναντίον μου»;

Από τον
Μανώλη Κοττάκη

Σπανίως χρησιμοποιώ προσωπικό τόνο στα κείμενά μου, όταν απευθύνομαι στις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας, αλλά είναι τόσο λεπτό το σημερινό θέμα, ώστε ελπίζω να μου συγχωρήσετε την υπέρβαση. Θέλω να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του πω τα εξής: Λάθος δρόμο έχετε πάρει για το Μακεδονικό, κύριε πρωθυπουργέ. Πολύ λάθος. Λάθος γιατί μπήκατε στον πειρασμό να καταστήσετε εσωτερικό πολιτικό θέμα ένα κατεξοχήν ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, με την ελπίδα ότι έτσι θα διασπάσετε τη Ν.Δ. Οποία πλάνη. Διαβάζω την επιχειρηματολογία σας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειλικρινά απορώ ποιος σας εισηγείται να τα λέτε αυτά. Κατηγορείτε τη Ν.Δ. ότι «αυτή δημιούργησε το θέμα και εσείς το κληρονομήσατε». Σοβαρά, κύριε πρωθυπουργέ; Η Ν.Δ. το δημιούργησε ή ο σύντροφος κομμουνιστής Τίτο (στο θέρετρο του οποίου κάνατε Χριστούγεννα), ο οποίος το 1944 ονόμασε το κρατίδιο «Μακεδονία» για να συντηρήσει τις αλυτρωτικές του βλέψεις στο Αιγαίο; 

Η Ν.Δ. το δημιούργησε ή κάποιες συγγενείς σας πολιτικές δυνάμεις, που με την απόφαση της 5ης Ολομέλειάς τους προχώρησαν στην «ανακήρυξη της αυτόνομης Μακεδονίας και της αυτοδιάθεσης» το 1949 κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου; Εργο του αριστερού κομμουνιστικού ιμπεριαλισμού είναι το Μακεδονικό, κ. Τσίπρα.

Οχι της συντηρητικής παράταξης. Και βεβαίως, έργο των όψιμων φίλων σας Γερμανών, οι οποίοι διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Η Ν.Δ. και οι ηγεσίες της πράγματι μπορεί να κατηγορηθούν για λάθη χειρισμών που έκαναν μόλις διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. Καμία ηγεσία δεν έτρεξε, όμως, να «πουλήσει» το όνομα όπως οι νυν υπουργοί σας με το γνωστό κομματικό κείμενο υπονόμευσης του Βουκουρεστίου το 2008. Καμία!

Η ύπαρξη της εκκρεμότητας συνιστά εθνική επιτυχία. Και έχει πραγματικά γούστο, κύριε πρωθυπουργέ, να καλείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθήσει την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τώρα τον θυμηθήκατε τον επίτιμο και σας έπιασε ο πόνος για την πολιτική του; Εχει γούστο να έχετε απαιτήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έμαθε το Μακεδονικό μέσα στο σπίτι του, από τα βιβλία του Αλέξανδρου Ζάννα και της Πηνελόπης Δέλτα. Και βεβαίως, είναι ανέκδοτο να αφήνουν ανόητες αιχμές συνεργάτες σας κατά του Κώστα Καραμανλή μέσω γνωστών μιντιακών σας διαύλων για τη στάση του στο Βουκουρέστι. 

Τι να σας λέω τώρα, κύριε πρωθυπουργέ! Οτι ο Γεώργιος και η Φωτεινή Καραμανλή μετείχαν στους μακεδονικούς αγώνες στην περιοχή του Παγγαίου; Οτι ο πατέρας του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν στέλεχος πρώτης τάξεως της αντιστάσεως κατά των Σλάβων κομιτατζήδων; Οτι απολύθηκε από τη θέση του δασκάλου για τη δράση του αυτή το 1904; Οτι η αποθήκη του σπιτιού στην Πρώτη ήταν γεμάτη από όπλα για τους Ελληνες αντάρτες; Πού να καταλάβετε, κύριε πρωθυπουργέ! Δεν έχετε καμία επαφή με αυτούς τους κώδικες. Οι δικοί σας ιδεολογικοί προπάτορες ανέβηκαν στα βουνά για τον σοσιαλισμό, όχι για τη Μακεδονία.

Είναι όμως λανθασμένη η πολιτική σας για ακόμη δύο λόγους. Επαναλαμβάνετε μονότονα ότι και το προσωρινό όνομα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Αφού δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει στην ονομασία και η λέξη «Γιουγκο-σλαβική», αφού δεν κατανοείτε ότι πρόκειται για όνομα πρώην κρατιδίου σοσιαλιστικής δημοκρατίας, δεν ζητάτε τουλάχιστον την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1992, με την οποία έγιναν δεκτοί ως ΠΓΔΜ για να διαβάσετε το αιτιολογικό; Επιτέλους!

Και τέλος: Δηλώσατε στο «Εθνος» ότι, αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛ. τη συμφωνία, δεν τρέχει τίποτε, «στο κάτω κάτω οι κυβερνήσεις πέφτουν αν χάσουν ψήφο εμπιστοσύνης»!!! Προφανώς θα… ψιχαλίζει για εσάς εάν χάσετε την εμπιστοσύνη του κυβερνητικού εταίρου σας σε κορυφαίο ζήτημα πολιτικής «κύριε πρωθυπουργέ – κάθε λέξη του Συντάγματος».

Θερμή παράκληση: Αλλάξτε γραμμή. Οχι μόνο γιατί συσπειρώνετε τη Ν.Δ., αντί να τη διασπάτε, όπως νομίζετε, ούτε διότι απελευθερώνετε ανεξέλεγκτες δυνάμεις με τη διχαστική πολιτική σας. Είδατε τις χιλιάδες χθες στον Λευκό Πύργο εσείς που αλαζονικά ρωτούσατε: «Βλέπετε να διαδηλώνει κανείς στον δρόμο εναντίον μου»; Αλλάξτε τη, γιατί φλερτάρετε με την ανωμαλία και την αστάθεια που θα θέσουν σε διακινδύνευση τις μακροχρόνιες θυσίες του ελληνικού λαού. Οπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «Η αδικία περισσότερο από τη φτώχεια οδηγεί τον Ελληνα εις την επανάσταση!».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα