Βγήκαν τα τρακτέρ στον Κάμπο

Η αρχή έγινε χθες στην Καρδίτσα,  παίρνουν σειρά  Λάρισα, ΤρίκαλαΡεπορτάζ
Στάθης Βασιλόπουλος

Πρόβα τζενεράλε για τις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει για τις αμέσως επόμενες ημέρες αποτελεί το χθεσινό, πρώτο για το 2018, αγροτικό μπλόκο που στήθηκε από τους αγρότες του νομού Καρδίτσας στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στο ύψος του Δέλτα.

Περίπου 300 τρακτέρ παρατάχτηκαν κατά μήκος του δρόμου, με τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων της περιοχής να απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη μορφή αγώνα στην παρούσα φάση αποτελεί μονόδρομο και μόνο με μεγάλη συμμετοχή μπορεί να αποφέρει καρπούς.

«Η Καρδίτσα δίνει ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους αγρότες ότι θα πρέπει να βγούμε για να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν, τα οποία δεν μας επιτρέπουν ούτε να ζήσουμε ούτε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας» δήλωσε ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας.

Σύμφωνα με το «αγωνιστικό δελτίο», αύριο στον χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν οι αγρότες των Τρικάλων, οι οποίοι θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στο Μεγαλοχώρι, ενώ την Πέμπτη τη σκυτάλη θα πάρουν οι συνάδελφοί τους στη Λάρισα, στήνοντας μπλόκο στον κόμβο Πλατύκαμπου.

Σύμφωνα με τους αγρότες, πάνω από το 50% του εισοδήματός τους καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, και άλλα χαράτσια. Οπως υποστηρίζουν, πουλούν κοψοχρονιά τη σοδειά τους, η οποία φτάνει πέντε έως 10 φορές ακριβότερη στη λαϊκή, ενώ το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο και απαγορευτικό.

Σχετικά με τον ΕΦΚΑ, οι αγρότες τονίζουν ότι ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200.000.000 ευρώ των εισφορών», συμπληρώνοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα, από την 1η Μαΐου, ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο μπορούμε να βάλουμε φρένο στα μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλουμε» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα