Ελληνικά, αγγλικά και ιστορία σε πρόσφυγες

Μαθήματα ελληνικών, αγγλικών και στοιχεία ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού θα διδάσκονται πρόσφυγες και μετανάστες άνω των 15 ετών με κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσαν χθες ο Κώστας Γαβρόγλου και ο Γιάννης Μουζάλας. Το πρόγραμμα στόχο έχει να εκπαιδεύσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες παραμείνουν στη χώρα μας, ώστε να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές αξίες.

Ωφελούμενοι για το έτος 2018 θα είναι συνολικά 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 2.000 είναι ηλικίας από 15 έως 18 ετών και 3.000 από 18 και πάνω. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τις μαθησιακές ανάγκες διαφορετικών ομάδων, ενώ παράλληλα προάγει τόσο τη γνώση της ελληνικής γλώσσας όσο και του ευρωπαϊκού πολιτισμού για τους έφηβους και τους ενήλικες πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα προετοιμασίας και προσανατολισμού των παιδιών 15-18 ετών, μέσω ταχύρρυθμων μαθημάτων γλώσσας, και κατά συνέπεια εξασφαλίζεται μία πιο ομαλή ένταξη στην τυπική εκπαίδευση. Σε όλους τους εκπαιδευομένους διασφαλίζεται η συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου διπλώματος γλώσσας (Α1, Α2, Β1) με σκοπό την πιστοποίηση των γνώσεων και την απόκτηση ανάλογων προσόντων. Επιπλέον, μέσω υποστηρικτικών δράσεων εξασφαλίζεται η μεταφορά από τις δομές φιλοξενίας στους χώρους των μαθημάτων, αλλά και η δυνατότητα σε γυναίκες με μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα κοντά στον χώρο διαμονής τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα