Μυστηριώδης δήλωση Ράμα για λύση των προβλημάτων με την Ελλάδα

Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα (φωτό) ότι μέχρι την άνοιξη του 2018 θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα μέσω της υπογραφής συμφωνιών, για τις οποίες όμως ουδεμία ενημέρωση υπάρχει από ελληνικής πλευράς, φουντώνει τα σενάρια περί άσκησης μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης. Οι ισχυρισμοί Ράμα, μάλιστα, διατυπώθηκαν λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός (γίνεται σήμερα), ενώ η Αλβανία δεν έχει δείξει σαφή δείγματα εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού της σε βάρος της χώρας μας.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων που εκκρεμούν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν την επόμενη άνοιξη» δήλωσε ο Εντι Ράμα στην αλβανική τηλεόραση Report TV, εκφράζοντας συγχρόνως την ελπίδα ότι έτσι οι δύο χώρες θα περάσουν σε μια νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας, που τα προβλήματα του παρελθόντος δεν θα εμφανίζονται ως προβλήματα του μέλλοντος.

Συνέχισε, μάλιστα, ρίχνοντας τη «βόμβα» ότι η συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα γίνεται για την εξειδίκευση όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τις συμφωνίες που έχουν μέχρι τώρα επιτευχθεί και ότι οι λεπτομέρειες των συμφωνιών θα αποτυπωθούν είτε σε κείμενα που θα λάβουν νομική ισχύ είτε μέσω μιας νέας πλατφόρμας στρατηγικής συνεργασίας.

Πρόκειται για δήλωση «μυστήριο», ειδικά μετά τις συναντήσεις των δύο ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και Ντιτμίρ Μπουσάτι, όπου συζητήθηκαν το θέμα της ΑΟΖ, τα σχολικά βιβλία και τα θέματα μειονότητας. Σημειώνεται πως η Αλβανία «καίγεται» να κλείσει το μέτωπο με την Ελλάδα, εν όψει των διαδικασιών ένταξής της στην Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα