Θαύματα με ελαιόλαδο έκαναν μαθητές

Εκπαίδευση στον «πράσινο χρυσό»Το ελαιόλαδο αποτελεί την «κορωνίδα» της μεσογειακής διατροφής, μπορεί να γίνει η κατάλληλη βάση καλλυντικών, ενώ μετατρέπεται και σε εναλλακτικό καύσιμο! Αυτό υλοποίησαν μαθητές από τρία σχολεία των Χανίων, συγκεκριμένα τα Γενικά Λύκεια Βάμου και Βουκολιών, καθώς και το Γυμνάσιο Βρυσσών, στο πλαίσιο της δράσης «Το Ελαϊ-δικό μας» που διοργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χανίων.

Ξεφεύγοντας από το καθιερωμένο πρόγραμμα του σχολείου, οι μαθητές χρειάστηκε μόνο να επιστρατεύσουν τις πρωτοποριακές ιδέες και το μεράκι τους. Με την καθοδήγηση των καθηγητών συνεργάστηκαν εξ αποστάσεως, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και διά ζώσης, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, εφάρμοσαν τις σχολικές τους γνώσεις και αισθάνθηκαν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Συγκομιδή

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οι μαθητές του Λυκείου Βάμου έλεγξαν την ποιότητα του ελαιολάδου, έφτιαξαν το δικό τους λάδι από ελιές που μάζεψαν στο σχολείο τους, ενώ προετοίμασαν κολατσιό με λαδοκούλουρα που ζύμωσαν οι ίδιοι, αλλά και λαδόψωμο. Μάλιστα, έδειξαν και την καλλιτεχνική τους πλευρά, καθώς έγραψαν και μαντινάδες με θέμα την ελιά και το λάδι!

Σαπούνι, κεραλοιφές, κρέμες, μάσκες προσώπου και τονωτικές λοσιόν έφτιαξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Βρυσών έχοντας ως πυξίδα παλιές συνταγές. Μέσα από αυτές τις παρασκευές θέλησαν να υπενθυμίσουν πόσο καλό κάνει ο «πράσινος χρυσός», όταν χρησιμοποιείται ως φυσικό ίαμα. Από την πλευρά τους, τα παιδιά του Λυκείου Βουκολιών, αξιοποιώντας τις γνώσεις της Χημείας, έδειξαν πώς μπορεί ο καθένας να μετατρέψει το τηγανέλαιο σε βιοντίζελ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα