Βουλευτές… τζιμάνια του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πόλεμο

Παιδιά… τζιμάνια στον ΣΥΡΙΖΑ έτοιμα να παραδώσουν τη «Μακεδονία». Ενας μάλιστα εξ αυτών, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Ντζιμάνης, έφτασε στο σημείο, υπερασπιζόμενος τη γραμμή της κυβέρνησης, να πει πως ο μόνος τρόπος να μην ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία» είναι να πάμε σε πόλεμο.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλουμε τη θέση μας. Για να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Αν θέλουμε διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα. Ή το ένα θέλουμε ή το άλλο» είπε ο βουλευτής Κοζάνης. Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν τον όρο «Μακεδονία», απάντησε: «Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα Μακεδονία μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».

Και μετά τον «πόλεμο» περάσαμε στη… διπλωματία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης δηλώνει ικανοποιημένος με το «Βόρεια Μακεδονία», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος επιτίθεται στη Ν.Δ., δηλώνοντας πως η στάση της είναι «καθαρά τυχοδιωκτική», και ο Γιάννης Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. και ζητάει από τους συναδέλφους του, του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι προσεκτικοί απέναντι στο κόμμα του Π. Καμμένου. Τέλος, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να ζητήσει πρώτα την αλλαγή του Συντάγματος εκ μέρους των Σκοπίων και μετά να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα