Οι εθνικές φορεσιές των Ελλήνων

Η πρόσφατη εμπειρία απέδειξε: Τίποτα πιο καλαίσθητο και κομψό από την παράδοση. Τίποτα πιο αξιοθρήνητο από την άρνησή τηςΣτη μεγάλη φωτογραφία βλέπουμε νέες γυναίκες με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές που δήλωσαν με την παρουσία τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ποιοι είναι τα αφεντικά στη χώρα και ποιοι δεν πρέπει να διανοηθούν να χαρίσουν εθνική κληρονομιά σε πληθυσμιακές κουρελούδες ιστορικών πορτοφολάδων και υπαλλήλων του Σόρος. Το συλλαλητήριο ήταν ειρηνικό, αλλά οι προθέσεις όσων έλαβαν μέρος ήταν πολεμικές. Γι’ αυτό και οι φορεσιές που παραπέμπουν στις εποχές που απονέμαμε δίκαιο με το σπαθί μας. Το μήνυμα ελήφθη από τους παραλήπτες. Γι’ αυτό φρύαξαν.

Στη φωτογραφία Νο 2 βλέπουμε τον Sir Thomas Sean Connery, έναν από τους σημαντικότερους Σκοτσέζους ηθοποιούς, που άφησε το στίγμα του στην 7η Τέχνη και έγινε παγκοσμίως γνωστός ενσαρκώνοντας ίσως τον καλύτερο James Bond (τον θρυλικό πράκτορα 007) όλων των εποχών. Ο Sir Sean Connery είναι φλογερός πατριώτης, εθνικιστής κανονικός και υπερήφανος για την ιδεολογία του. Είναι μέλος του Σκοτικού Εθνικού Κόμματος και έχει τεθεί ανοιχτά υπέρ της απόσχισης της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά τις γενναία και ανοιχτά διατυπωμένες θέσεις του για το σκοτικό εθνικό ζήτημα, το Στέμμα τού έχει απονείμει τον τίτλο του σερ.

Σε πολλές εκδηλώσεις όπου είναι προσκεκλημένος εμφανίζεται με την κλασική σκοτσέζικη φορεσιά, το κιλτ. Φυσικά, στην πατρίδα του, ουδείς έχει σκεφτεί να τον χαρακτηρίσει γραφικό. Εδώ στην Ελλάδα, όμως, θα κινδύνευε από ασχημομούρικα σούργελα που κρώζουν τσαλακωμένες λέξεις και έχουν χιούμορ ψυγειοκαταψύκτη να τον κάνουν μέρος σε παρακμιακό σκετς αντεθνικού χαρακτήρα. Από την άλλη, αυτή η αγέλη ανθελληνικών και συμπλεγματικών υαινών ερεθίζεται μόνο στη θέα αντικειμένων, συμβόλων, ενδυμάτων και εικόνων που αφορούν το έθνος μας. Τα αίτια δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, διότι αυτή η νόσος του μισελληνισμού μάλλον δεν θεραπεύεται και σχετίζεται με την αντιπάθεια και τα συμπλέγματα κατωτερότητος που έχουν οι ίδιοι οι φορείς της ασθένειας. Περαστικά τους. Οι Ελληνες δεν πρόκειται να δώσουν λογαριασμό για τις εθνικές ενδυμασίες που επιλέγουν να φορούν. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι σύντομα σκοπεύουν να ζητήσουν λογαριασμό. Για όλα.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα