Η Γερμανία του Μένγκελε

Η μόνη απόσταση που χωρίζει τη Γερμανία του Χίτλερ, του Χίμλερ και του Μένγκελε από τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε είναι ο χρόνος κι ένας χαμένος πόλεμος. Κατά τα λοιπά, η ψυχή της γερμανικής ισχύος δεν έχει αλλάξει. Ούτε τόσο δα. Είναι απαράλλαχτα τα βασικά δομικά υλικά του γερμανικού εφιάλτη.

Εκείνοι που ασκούν πάσης φύσεως εξουσία κάνουν ό,τι μπορούν, όποτε τους… παίρνει, εναντίον οποιουδήποτε για να αποκτήσουν περισσότερη ύλη και για να διευρύνουν τα όρια της δυνάμεώς τους.

Το είδαμε να γίνεται στην Ελλάδα, το είδαμε να γίνεται στην Ευρώπη, το ίδιο κάνουν και στη δική τους τη χώρα. Ενα από τα πιο ηχηρά και αποκρουστικά παραδείγματα αυτής της θηριώδους νοοτροπίας είναι τα πειράματα σε ανθρώπους (!!!) που έκαναν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler (μεταξύ άλλων, έχει και τη Mercedes) και BMW, με σκοπό να διαπιστώσουν πόσο τούς επηρεάζει η εισπνοή καυσαερίων!

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle: «Πειράματα όχι μόνο σε πιθήκους αλλά και σε ανθρώπους, προκειμένου να διαπιστωθεί η επίδραση βλαβερών καυσαερίων, πραγματοποίησε το ερευνητικό ινστιτούτο EUGT, σύμφωνα με έκθεση του ίδιου του ινστιτούτου, που δημοσιοποίησαν οι εφημερίδες “Stuttgarter Zeitung” και “Süddeutsche Zeitung”. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το ινστιτούτο, που είχαν ιδρύσει οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες VW, Daimler και BMW, χρηματοδότησε μία “σύντομη έρευνα εισπνοής με διοξείδιο του αζώτου (NO2) σε υγιείς ανθρώπους”».

Με τη Γερμανία δεν είναι μόνο οι μνήμες από το παρελθόν που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Είναι και το παρόν που προκαλεί ανατριχίλα, με την ωμότητα όσων ανθρώπων κινούν τα νήματα σ’ αυτή τη χώρα.

Σήμερα το Aουσβιτς και οι θάλαμοι αερίων, οι μαζικές εξοντώσεις, ο επεκτατισμός και η βούληση για κυριαρχία δεν εκδηλώνονται με τον απροκάλυπτο τρόπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μέθοδοί τους πιο υπόγειοι, οι λέξεις πιο εύηχες, το περιτύλιγμα διαφορετικό. Το περιεχόμενο, όμως, ίδιο: θάλαμοι αερίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα