Στα μπλόκα αγρότες από 14 νομούς

«Ζεσταίνονται» τα τρακτέρ εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Agrotica, ενώ παράλληλα γίνονται διαμαρτυρίες σε εφορίες και δικαστήριαΣε αγωνιστική τροχιά εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες, που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica, ενώ κάθε μέρα που περνά τα μπλόκα ανά την επικράτεια «πυκνώνουν». Εως χθες είχαν στηθεί πανελλαδικά 14 μπλόκα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Ηλεία, Μεσσηνία, Χανιά και Ηράκλειο. 

«Χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετέχουν και σε όλες τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες κ.ά.), τις οποίες οργανώνουν αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν την επιβίωσή μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Οι αγρότες της Καρδίτσας, που διατηρούν τα τρακτέρ τους στο μπλόκο Ε-65, στο ύψος του Δέλτα, έχουν επιστρατεύσει κι άλλες μορφές αγώνα, όπως διαμαρτυρίες στα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς και ενημέρωση εργατικών σωματείων.

Με σταδιακό κλείσιμο της Ιόνιας Οδού, στο ύψος του κόμβου Φιλιππιάδας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι Αρτας και Πρέβεζας. Στα Τρίκαλα, οι αγρότες προχώρησαν χθες το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία, ως μία από τις παράλληλες ενέργειες του μπλόκου που έχουν στήσει στο Μεγαλοχώρι από την περασμένη Τετάρτη. Στις 5 Φεβρουαρίου στον κόμβο των Καστανεών θα ξανασυναντηθούν οι αγρότες του Εβρου κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

Τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά του κόμβου Αντιγόνου της ε.ο. Φλώρινας – Θεσσαλονίκης μέσω Εδεσσας έστησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Αμύνταιου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, φορολογικές ελαφρύνσεις και αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν το 2016-2017 λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες έπληξαν τις καλλιέργειές τους ζημιώνοντάς τους και οικονομικά. Η μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου, και θα ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της έκθεσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα