Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ανατίναζε τα ΑΤΜ

Λύση στο μυστήριο με τις ανατινάξεις ΑΤΜ υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και την αρπαγή μεγάλων χρηματικών ποσών φαίνεται πως έδωσε η Ασφάλεια Αττικής, μετά τη σύλληψη οκτώ Ελλήνων και Μολδαβών που φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με τα απανωτά περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ύστερα από έρευνες ότι οι δύο ομάδες δρούσαν παράλληλα.

Ειδικότερα, οι Ελληνες εντόπιζαν τα ΑΤΜ, χαρτογραφούσαν τον χώρο, εντόπιζαν τα τρωτά σημεία του μηχανήματος και κρατούσαν σημειώσεις για τις ημέρες και τις ώρες που γινόταν η τροφοδοσία του από χρηματαποστολές.

Στη συνέχεια, ενημέρωναν την ομάδα των Μολδαβών, οι οποίοι ήταν αυθεντίες στις ανατινάξεις των ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο εισροής μείγματος αερίων, γνωστή και ως μέθοδος Plofkraak.

Το μείγμα αερίων προκαλούσε τη διάλυση του θωρακισμένου περιβλήματος του ΑΤΜ, όχι όμως την καταστροφή του εσωτερικού του μηχανήματος, που περιείχε τα κουτιά με τα χρήματα.

Σημειώνεται πως η τελευταία καταστροφή ΑΤΜ από τη σπείρα έγινε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Παπάγου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα