«Ασυλο εγκληματιών» η Πανεπιστημιούπολη

Ζοφερή κατάσταση περιγράφει καθηγητής, μετά τη σύλληψη δύο ανδρών για ληστείεςΕνα πρωτοφανές σκηνικό ανομίας, χάους, συνεχιζόμενων κρουσμάτων βίας και ληστειών έχει διαμορφωθεί εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Οπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία, οι άνδρες του Α.Τ. Καισαριανής συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 36 ετών, οι οποίοι εντόπιζαν τα θύματά τους στην Πανεπιστημιούπολη και, είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού τούς αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. 

Για τον εντοπισμό των δραστών, μάλιστα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι καταγγελίες για ληστείες στην Πανεπιστημιούπολη έπεφταν τις τελευταίες ημέρες βροχή. Στην κατοχή των ληστών, που -όπως αποδείχτηκε- είχαν λερωμένο ποινικό μητρώο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αποτυπώνει και η επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Μάνου Στεφανίδη, ο οποίος περιγράφει περιστατικά εγκληματικών πράξεων με θύματα καθηγητές αλλά και φοιτητές.

«Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου “ασύλου” ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες να ληστεύουν το ΑΤΜ του κτηρίου της Φιλοσοφικής υπό την απειλή περιστρόφου μπροστά στα μάτια έντρομων φοιτητών στις 8 το πρωί, ενώ όσοι αποχωρούν από τα μαθήματα στις 9 το βράδυ, μεταπτυχιακοί κυρίως φοιτητές και διδάσκοντες, οργανώνονται σε ομάδες για να καταφέρουν να φτάσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι στα συχνά παραβιασμένα αυτοκίνητά τους» αναφέρει ο καθηγητής. «Προσερχόμεθα πλέον στην εργασία μας, ειδικά τις βραδινές ώρες, με φόβο αλλά και με ντροπή» συμπληρώνει ο ίδιος και κάνει έκκληση στον πρύτανη να επέμβει και να λάβει μέτρα, «προτού ζήσουμε τα χειρότερα».

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η σύγκλητος του ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως το προσωπικό φύλαξης δεν αποτελεί μηχανισμό καταστολής, πως η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί να καλύψει πλήρως ούτε τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες (όπως φύλαξη, ηλεκτροδότηση) και πως η προάσπιση του χώρου του Πανεπιστημίου από παραβατικές ενέργειες είναι ευθύνη και έργο της Πολιτείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα