ΟΑΕΔ: Αυστηροί όροι για επίδομα σε εγκλωβισμένους

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε χιλιάδες εγκλωβισμένους εργαζομένους που καταγγέλλουν τους εργοδότες τους με εξώδικο ή αγωγή για μη καταβολή δεδουλευμένων, κάνοντας χρήση του πρόσφατου νόμου Αχτσιόγλου (Ν. 4488/2017). Ο ΟΑΕΔ εξέδωσε εγκύκλιο για τη διαδικασία απόδοσης επιδόματος ανεργίας σε μισθωτούς, οι οποίοι θεωρούν απόλυση τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους (μη καταβολή μισθών), αλλά και σε όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Η επιδότηση μπορεί να γίνει άμεσα, με βάση το εξώδικο ή την αγωγή που θα αποσταλεί, ή μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, οπότε το επίδομα χορηγείται αναδρομικά.

Εντός 60 ημερών

Οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν την άμεση χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ εντός 60 ημερών από την επίδοση στον εργοδότη του εξωδίκου ή της αγωγής, προσκομίζοντας και την έκθεση επίδοσης. Χρήση της διάταξης μπορούν να κάνουν όσοι υποβάλλουν ή έχουν υποβάλει αίτηση τακτικής επιδότησης από 13/09/2017 και εξής.

Ο ΟΑΕΔ εκδίδει δελτίο ανεργίας και δίνει επίδομα, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος θα προσκομίσει εντός έξι μηνών από την υποβολή της αίτησης δικαιολογητικά (αγωγή, απόδειξη καταβολής αποζημίωσης κ.λπ.) από τα οποία να προκύπτει η απόλυσή του. Εργοδότης και εργαζόμενος έχουν υποχρέωση να προσκομίσουν στον ΟΑΕΔ αντίγραφο της τελεσίδικης απόφασης εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο 300 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα