Θεολόγοι εναντίον Γαβρόγλου για τα κόλπα με τα Θρησκευτικά

«Φασιστική ασέβεια από το υπουργείο Παιδείας» • Μύδροι από τους θεολόγους κατά του Γαβρόγλου για τα ΘρησκευτικάΝέο επεισόδιο στο σίριαλ με το μάθημα των Θρησκευτικών. Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι επιχειρεί να αποορθοδοξοποιήσει τους μαθητές. 

Οι θεολόγοι σε οργίλη ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τους διευθυντές των σχολείων ζητά να μάθει τον αριθμό των βιβλίων – φακέλων του μαθήματος των Θρησκευτικών που έχουν επιστρέψει στα σχολεία οι γονείς μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΘ στις αρχές του νέου σχολικού έτους προέτρεψε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών να επιστρέψουν ως απαράδεκτα και αντιδιδακτικά τα εγχειρίδια του μαθήματος των Θρησκευτικών, τους περιβόητους φακέλους μαθήματος.

Τώρα οι θεολόγοι οξύνουν τη στάση τους κατά του υπουργείου Παιδείας με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις. «Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Κ. Γαβρόγλου επιμένει να προχωράει αυταρχικά και φασιστικά στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησής του στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, ιδιαίτερα μάλιστα στον τομέα της θρησκευτικής αγωγής, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει ιδεοληπτικές σκοπιμότητες, άγνωστης για τον λαό μας προέλευσης, που αφορούν όμως άμεσα την πνευματική εξέλιξη των Ελλήνων ορθόδοξων μαθητών» τονίζει η ΠΕΘ σε ανακοίνωσή της.

Οι θεολόγοι υπογραμμίζουν ότι η στάση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των φακέλων των Θρησκευτικών δημιουργεί κύμα αντιδράσεων, που τείνουν να λάβουν χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος.

Μάλιστα, η ΠΕΘ προειδοποιεί τους «υπεύθυνους πρωτεργάτες του υπουργείου Παιδείας αλλά και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι οποίοι έχουν την ευθύνη έγκρισης και προώθησης όλων αυτών των “επικίνδυνων και απαράδεκτων” πολιτισμικών και θρησκευτικών υποπροϊόντων, ότι η φασιστική τους ασέβεια προς τους γονείς και η μέσω των νέων Θρησκευτικών μεθόδευση αποορθοδοξοποίησης των παιδιών θα λάβει και την ανάλογη απάντηση!»

—-

«Αντάρτικο» από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για το ωράριο

«Μην εφαρμόσετε καμία εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα»

«Αντάρτικο» ξεκινούν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για το ωράριο των εκπαιδευτικών. Η εφαρμοστική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας προκάλεσε την μήνιν των εκπαιδευτικών και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανοιχτή μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την πληθυσμιακά μεγαλύτερη ομάδα του προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έως τώρα, ενώ και η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν καμία εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.

Ειδικότερα, η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης εξέδωσε μια αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς, καλώντας τους να εκτελούν κανονικά το ωράριό τους σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Επίσης, η ΟΛΜΕ σημειώνει απευθυνόμενη προς τους καθηγητές ότι «είναι προφανές ότι με τη λήξη αυτών των εξωδιδακτικών καθηκόντων» θα πρέπει να αποχωρούν από το σχολείο. Επίσης, προειδοποιεί τους διευθυντές να κινηθούν σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου, υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προαναγγέλλοντας άμεση αντίδραση σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθεί ότι η διεύθυνση σχολείου αποφασίσει διαφορετικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΟΛΜΕ κινείται και η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Η ΔΟΕ ζητά την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου για το ωράριο των εκπαιδευτικών και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έκαναν έως σήμερα, και να μην εφαρμόσουν καμία εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα