Νονοί ή ανταγωνιστές έβαλαν τη βόμβα στο κατάστημα επίπλων;

Ισχυρή έκρηξη από τρία κιλά δυναμίτη στην Κηφισίας στις 4 χθες τα ξημερώματαΑνοιχτό κάθε ενδεχόμενο αφήνει η Ασφάλεια Αττικής σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 χθες τα ξημερώματα στο κατάστημα επίπλων Διαμαντίδης, στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτίριο. Οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών δεν αποκλείουν πίσω από την ενέργεια να βρίσκονται νονοί της νύχτας, οι οποίοι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στα «φιλέτα» των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και την πιθανότητα πίσω από τη βομβιστική επίθεση να κρύβονται προσωπικές ή οικονομικές διαφορές ή ακόμα και ανταγωνιστές της εταιρίας που κατασκευάζει έπιπλα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Χθες το απόγευμα έφτασε από τη Θεσσαλονίκη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και του εργοστασίου με έδρα το Κορδελιό, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος ή ποιοι έβαλαν τη βόμβα και για ποιον λόγο. Το κατάστημα στη λεωφόρο Κηφισίας είχε ανοίξει μόλις πριν από περίπου οκτώ μήνες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών έχουν στα χέρια τους βίντεο από την κάμερα ασφαλείας διπλανού καταστήματος, στο οποίο φαίνεται μια λευκή μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες να σταματά μπροστά στο κατάστημα. Ο συνεπιβάτης κατεβαίνει, τοποθετεί τον μηχανισμό στην πόρτα εισόδου του καταστήματος και φαίνεται καθαρά να ανάβει το φιτίλι και να διαφεύγει στη συνέχεια με ταχύτητα από το σημείο μαζί με τον συνεργό του.

Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών, η βόμβα, που αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας βάρους όχι μεγαλύτερο από τρία κιλά, βρισκόταν μέσα σε μεταλλικό κουτί που ήταν τοποθετημένο σε ένα σακίδιο πλάτης. Ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με έναν κοινό πυροκροτητή, με τη χρήση βραδύκαυστου φιτιλιού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα