Νέα τροπή στο σίριαλ των 8 Τούρκων

Οριστικά και αμετάκλητα εξαιρέθηκε τόσο από τη δίκη όσο και από την Επιτροπή Ασύλου η πρόεδρος ΕφετώνAλλαγή σκυτάλης στην έδρα του Διοικητικού Εφετείου στις 15 Φεβρουαρίου, οπότε αναμένεται να κριθεί το θέμα της χορήγησης ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Την υπόθεση θα χειριστεί η πρόεδρος Εφετών Μαρία Γκότση, η οποία θα αντικαταστήσει τη συνάδελφό της Ευγενία Μυλωνοπούλου, που οριστικά και αμετάκλητα εξαιρέθηκε τόσο από τη δίκη όσο και από την Επιτροπή Ασύλου. 

Αφορμή για την εξαίρεση στάθηκε η παρέμβαση των 11 τέως προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι οποίοι κατήγγειλαν για παράνομη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά την κυρία Μυλωνοπούλου.

Πυρά

Η πρόεδρος Εφετών Ευγενία Μυλωνοπούλου δέχτηκε τα πυρά των τέως προέδρων αλλά και του ίδιου του επικεφαλής της ομάδας Δημήτρη Παξινού, με αφορμή το γεγονός ότι ανέλαβε να χειριστεί η ίδια την υπόθεση, «παγώνοντας» την παροχή ασύλου, ενώ ήταν παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής Ασύλου που εξέτασε την αίτηση ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Η δικαστική λειτουργός είχε υποβάλει την παραίτησή της από πρόεδρος της Επιτροπής Ασύλου, όμως δεν είχε γίνει δεκτή. Ωστόσο, η σκληρή κριτική που δέχτηκε η κυρία Μυλωνοπούλου την οδήγησε να υποβάλει αίτημα εξαίρεσης τόσο από την υπόθεση στο Εφετείο όσο και από την Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση εξαίρεσης, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- στην απόφασή του ότι «μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, διατυπώθηκαν σε βάρος της από νομικούς της χώρας, καθώς και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο δυσμενή και ιδιαιτέρως επικριτικά σχόλια, όσον αφορά το πρόσωπό της και τον τρόπο χειρισμού από την ίδια της συγκεκριμένης υποθέσεως». Παράλληλα, η 7η Επιτροπή Προσφυγών έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα αυτοεξαίρεσης από την Επιτροπή Ασύλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα