«Θα πληρώσουν διπλά για τους επτά νεκρούς μας!»

Προειδοποίηση Γκιλντιρίμ προς τους Κούρδους. Δήλωση Ερντογάν ότι δεν εποφθαλμιά ξένα εδάφηΑπό τη 
Θεανώ Καρούτα

Προειδοποιήσεις κατά των Κούρδων της Συρίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της γείτονος Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά την ανακοίνωση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ότι επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων. «Θα πληρώσουν εις διπλούν για τον θάνατο των επτά στρατιωτών» έγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο twitter, σχολιάζοντας τη φονικότερη έως τώρα μέρα για τον τουρκικό στρατό από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Οι πέντε από τους επτά στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους έπεσαν νεκροί, όταν το τεθωρακισμένο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της Αφρίν.

Απώλειες

Ακόμα ένας στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές και ένας άλλος σε μια επίθεση στην παραμεθόριο επαρχία Κιλίς, στην Τουρκία. Οι απώλειες δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές καταστρέφοντας καταφύγια και κρύπτες με όπλα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Συμπεριλαμβανομένων των επτά νεκρών, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την 20ή Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες με τους οποίους πολεμά έχουν καταλάβει ορισμένες ορεινές περιοχές και μόλις λίγα χιλιόμετρα τους χωρίζουν από την κατάληψη της Αφρίν.

Παρά τον προφανή επεκτατισμό του πάντως, ο «σουλτάνος» διαβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι η τουρκική επιχείρηση έχει ως στόχο τρομοκρατικά στοιχεία και ότι η Αγκυρα δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλης χώρας.

Οι διαβεβαιώσεις Ερντογάν ακολουθούν την τοποθέτηση του Μακρόν την περασμένη εβδομάδα ότι η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» θα αποτελούσε ένα «πραγματικό πρόβλημα» για τη Γαλλία, αν αποδειχτεί «επιχείρηση εισβολής».
Τέλος, μόλις μία ημέρα πριν από τη σημερινή επίσκεψή του στην Ιταλία ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στη χθεσινή «La Stampa» όπου κάνει ειδική μνεία στη σχέση της χώρας του με την Ευρώπη (τονίζοντας ότι επιθυμεί πλήρη ένταξη), στο καθεστώς στην Ιερουσαλήμ και στην κατάσταση στη Συρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα