Νέα μέθοδος εντοπίζει τον καρκίνο του προστάτη

Εντοπισμός με απόλυτη ακρίβεια στο Ιατρικό ΔιαβαλκανικόΝέα μέθοδος βιοψίας, η οποία με τη χρήση της τεχνολογίας fusion εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια τον καρκίνο του προστάτη, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από την ομάδα των ουρολόγων χειρουργών Ανδρέα Ανδρέου και Αθανάσιου Μπέκου. 

«Η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά όλο και περισσότερους άνδρες. Το σύστημα βιοψίας προστάτη με τεχνολογία fusion δεν αφήνει κανένα περιθώριο εσφαλμένης ή ανεπαρκούς διάγνωσης. Εκτός από τη βιοψία για τον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη, χρησιμεύει για την ασφάλεια των ασθενών που υπόκεινται σε ενεργό παρακολούθηση μικρών, κλινικά μη σημαντικών καρκινωμάτων» αναφέρει ο κ. Ανδρέου μιλώντας για τη νέα τεχνική βιοψίας.

Η fusion βιοψία αξιοποιεί τις πληροφορίες της πολυπαραμετρικής μαγνητικής και επιτρέπει τη στοχευμένη βιοψία ύποπτων εστιών μέσω σύντηξης των τομών της μαγνητικής με υπερηχογραφικές εικόνες. Η πάσχουσα περιοχή αναγνωρίζεται από την εξελιγμένη πολυπαραμετρική μαγνητική 3 Tesla. Με υπερηχογράφημα 3D ο προστάτης αποτυπώνεται με τη χρήση ειδικού ηχοβολέα. Ακολουθεί η σύντηξη εικόνων της μαγνητικής τομογραφίας και του υπερηχογραφήματος, ώστε να εντοπιστούν με ακρίβεια οι ύποπτες περιοχές στον προστάτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα