Τελεσίγραφο του ΣτΕ για μισθούς Εν. Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Τελεσίγραφο έστειλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην κυβέρνηση να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και να προχωρήσει μέσα στο ερχόμενο οκτάμηνο σε αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών και των συντάξεων……όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για το διάστημα από 1ης Αυγούστου 2012 έως 1ης Ιανουαρίου 2017.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μάλιστα, απειλεί με πρόστιμο τη διοίκηση στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με την απόφασή του.

Συγκεκριμένα, η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, με σειρά αποφάσεών της, επισημαίνει πως η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα να συμμορφώνεται άμεσα και πλήρως προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου και «δεν δύναται να αδρανεί επικαλούμενη λόγους οι οποίοι δεν εδράζονται σε συνταγματικές διατάξεις…».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν πως μπορεί να υπάρχουν εγγενείς δυσχέρειες που συνδέονται με την εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας, οι οποίες έχουν σημαντικές δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες.

Αποκατάσταση

Ωστόσο, αναφέρουν, η διοίκηση, λόγω και της παρέλευσης μακρού χρονικού διαστήματος, θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και τουλάχιστον να έχει αποφασίσει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνέπειες, με σκοπό τη μελλοντική και ενδεχομένως και τμηματική καταβολή των αποδοχών τις οποίες στερήθηκαν λόγω της μερικής αποκαταστάσεως του μισθολογίου τους με το άρθρο 86 του ν. 4307/2014.

Τέλος, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι οι αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν οι ένστολοι για τις μισθολογικές και τις συνταξιοδοτικές μειώσεις τους καταλαμβάνει και όσους δεν είναι μέλη των στρατιωτικών ομοσπονδιών και ενώσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα