Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

Η νέα επίθεση στην Ελλάδα είναι δυτικής έμπνευσηςΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Μεταπολεμικά κάποιοι δεξιοί περίμεναν «τρίτο γύρο» βίαιης επιδρομής κατά του εθνικού κράτους των Νεοελλήνων, μετά τα Δεκεμβριανά του 1944 και τον Εμφύλιο των ετών 1945-49. Παρακαλώ τον αναγνώστη να μου επιτρέψει τη θλιβερή υποψία ότι ο αποκληθείς (ενδεχόμενος…) «τρίτος γύρος» βίαιης επίθεσης κατά του εθνικού ελληνικού κράτους καταστρώνεται και υλοποιείται εδώ και κάποιο, καιρό από διεθνιστικά εργαστήρια δυτικής, όχι ανατολικής έμπνευσης. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ.

α) Στη διάρκεια του «δεύτερου γύρου» (1945-49) το εθνικό ελληνικό κράτος κινδύνευσε να υποστεί καταφανή ακρωτηριασμό έως καθολική «νομαρχιοποίηση» από τα ανατολικοευρωπαϊκά (σοβιετικά) συμφέροντα. Η Γιουγκοσλαβία και η Βουλγαρία πρόσφεραν όπλα στην αριστερή πλευρά του ελληνικού εμφυλίου, οι Αλβανοί, που δεν είχαν χωνέψει ότι ο Ελληνικός Στρατός είχε κατακτήσει (για τέταρτη φορά!) τις ελληνικές επαρχίες της Αλβανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επετίθεντο αγρίως στην Κόνιτσα, ο στρατάρχης Τίτο επιχειρούσε να επεκτείνει μέχρι τη Χαλκιδική και το Αιγαίο τη Νοτιοσλαβία, ονοματίζοντας «Μακεδονία» το νότιο άκρο εκείνης. Και όλα αυτά, παρότι στη Διάσκεψη της Γιάλτας (1945) ο Στάλιν είχε πει στον Ρούζβελτ ότι, εάν παραχωρούνταν η Πολωνία από τους συμμάχους στη σοβιετική σφαίρα επιρροής, θα άφηνε την Ελλάδα ήσυχη στη σφαίρα επιρροής Αμερικανών και Αγγλίας.

β) Στο τέλος της δεκαετίας του 1980 η σοβιετική σφαίρα επιρροής καταλύθηκε εντελώς. Περίπου… εν μια νυκτί και μόνη! Και ενώ η δυτική Ευρώπη άρχισε, τάχα μου, να «ενοποιείται» εις σάρκα μίαν με πρόσχημα ότι έτσι θα καταργηθούν οι… πόλεμοι (!) οι «ευρωενωσιακοί» και οι Αμερικανοί άρχισαν αδίστακτα διά ελεεινών πολέμων είτε να κόβουν σε… φέτες τις πολλές γύρω από τη Ρωσία χώρες (Γιουγκοσλαβία,Οσετία, Γεωργία, Ουκρανία, κ.λπ., κ.λπ.) είτε να… διακλαδώνουν άλλους λαούς με τέτοιον τρόπο, ώστε αυτοί να δημιουργήσουν καινοφανείς «σφαίρες επιρροής» που ήταν αδύνατον να φανταστεί κανείς… Σπρώχνουν τα Σκόπια προς Νότον επαναφέροντας σ’ αυτά τις ίδιες ονειρώξεις που τους είχε προκαλέσει ο Τίτο, οδηγούν τους Βουλγάρους σε ενέργειες διασπαστικές της Σερβικής Εκκλησίας, προωθούν τους Αλβανούς προς Κόσοβο (και βάλε…) και προς την ελληνική Ηπειρο, ετοιμάζονται να αρπάξουν τα αχαμνά της Ρωσίας (Ουκρανία…) από τον ρωσικό ιστορικό κορμό. Εσείς, τώρα, υποθέτω ότι περιμένατε «τρίτο γύρο» από τους… σοβιετικούς κομμουνιστές!

γ) Το κερασάκι: Στη θέση των παλιών κομμουνιστών τα δυτικά συμφέροντα (κυρίως «ευρωενωσιακά») έχουν διασχηματίσει κάποια χαριτωμένα υποκατάστατα. Ονομάζονται «αντιεξουσιαστές», πολεμούν (λένε…) τα εθνικά κράτη και θεωρούν ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια» και η Μακεδονία «στις αρκούδες». Εσείς, τώρα, τους πιστεύετε τους ευφυείς;

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα