Βασίλειο της κάνναβης θέλει να κάνει την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια, με «παραθυράκια» για μαύρη αγοράΚατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, το οποίο ρυθμίζει το πεδίο παραγωγής, ελέγχου και διάθεσης των σκευασμάτων που περιέχουν τη ναρκωτική ουσία, με σκοπό να προωθηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα αυτόν και να προκύψουν αναπτυξιακά οφέλη στην οικονομία και στο κράτος. 

Ωστόσο, το πράσινο φως για την καλλιέργεια κάνναβης δίνει λάθος μήνυμα και ταυτόχρονα δημιουργεί πολλά ερωτήματά. Με ποιον τρόπο εξασφαλίζεται ότι το σύνολο της παραγωγής του φυτού θα πηγαίνει στο κράτος και δεν θα πωλείται στη μαύρη αγορά; Για παράδειγμα, μια βροχή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην παραγωγή και από 100 κιλά το στρέμμα να δηλωθούν 60 κιλά.

Επιπροσθέτως, τι γίνεται με την προστασία της παραγωγής αλλά και της ασφάλειας του παραγωγού και των εργαζομένων, όταν ολόκληρες περιοχές -για παράδειγμα, στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο- έχουν πολύ μικρή αστυνομική δύναμη;

Χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου παρουσίασαν τις τροποποιήσεις του νόμου 4139/2013 και αναφέρθηκαν αναλυτικά στο νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσβαση των ασθενών της χώρας μας σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που θα χορηγούνται για θεραπευτικούς σκοπούς (κυρίως για την παυσίπονη δράση τους).

Ο έλεγχος, η κυκλοφορία και η διάθεσή τους βρίσκονται αποκλειστικά υπό τον έλεγχο του κράτους (κρατικό μονοπώλιο). Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η κάνναβη παραμένει σε ένα καθεστώς μη νόμιμης καλλιέργειας, ωστόσο σήμερα έχουμε να δημιουργήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την καλλιέργεια και μεταποίηση του φυτού μόνο για φαρμακευτική χρήση». «Υπάρχουν σκέψεις και για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των σκευασμάτων» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Ξανθός.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αναφερόμενος στην παραγωγική διαδικασία, είπε ότι άδειες θα δοθούν αυστηρά για καθετοποιημένες μονάδες, έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, για παραγωγή, επεξεργασία και διάθεση του τελικού προϊόντος αποκλειστικά για ιατρική χρήση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα