ΑΕΚάρα πέταξε για κούπα!

Η «Ενωση» έχει πάρει τον… αέρα του Ολυμπιακού, τον νίκησε και στο Κύπελλο (2-1) και σφράγισε το εισιτήριό της για τον ημιτελικόΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Tου πήρε τον… αέρα και την πρόκριση! Η ΑΕΚ, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος, κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Πειραιά ατύχησε να μην έχει στον πάγκο τον προπονητή της. Ο Οσκαρ Γκαρθία, λίγο πριν από το ματς, έπαθε κρίση σκωληκοειδίτιδας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ως πρώτος προπονητής δηλώθηκε ο βοηθός του, Αντόνιο Πούτσε (όμως, ο Χρήστος Κόντης έδινε τις οδηγίες). Σαν να μην έφτανε αυτό, και ο Σισέ, παρότι δηλώθηκε στην αρχική ενδεκάδα, δεν κατάφερε να ξεκινήσει, με τον Ζιλέ να παίρνει τη θέση του.

Παρ’ όλα τα προβλήματά τους, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά. Ο Χιμένεθ, με την ενδεκάδα που κατέβασε και τον Γκάλο στα άκρα αντί του Χριστοδουλόπουλου, έδειξε να θέλει να φυλάξει τα νώτα του και το μηδέν. Αυτό είχε ως συνέπεια να… ψάχνεται επιθετικά. Η κατάσταση άλλαξε και επανήλθε ισορροπία με τον τραυματισμό του Λόπες (28’) και την είσοδο του Λάζαρου.

Συμπερασματικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν… σούπα. Ελάχιστες φάσεις, καμία κλασική ευκαιρία, με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει τον χώρο του κέντρου και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, με εξαίρεση ένα σουτ του Μασούντ στο 42’, που εντελώς μόνος του από το σημείο του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και, βλέποντας τον φοβισμένο Ολυμπιακό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και χτύπησε σαν κόμπρα στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε, στο 57′: Σέντρα του Μπακάκη από αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος μόνος του στο ύψος του πέναλτι πιάνει κεφαλιά χωρίς να πηδήξει και κάνει το 1-0 σαν σε προπόνηση. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 65’ οι τελικές ήταν 5-0 για τους γηπεδούχους, με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν τεράστια κενά στην άμυνα. Ετσι, στο 73’ η νύχτα έγινε μαγική για την ΑΕΚ και εφιαλτική για τον Ολυμπιακό: Φανταστική προσπάθεια του Αραούχο, που πέρασε με ντρίμπλα με τον… ώμο τον Ρομαό και έπιασε φοβερό βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής, κάνοντας το 2-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού και το φιλί της ζωής ήρθε στο 83′: Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Κονέ άφησε μόνο τον Ταχτσίδη, που με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, χωρίς να καταφέρει όμως κάτι περισσότερο, παρά την πίεση που άσκησε μέχρι τη λήξη.
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (28′ λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (89′ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (66′ Αραούχο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (65′ Οφόε), Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν (70′ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (76′ Τζούρτζεβιτς), Μιραλάς.

Μελισσανίδης: «20 χρόνια σάς κλέβουν τον ιδρώτα»

Σαν μικρό παιδί πανηγύρισε τη νίκη της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που παρακολούθησε τον αγώνα από το κεντρικό μπουθ του ΟΑΚΑ, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: «Δεν άλλαξε τίποτα. Εχει ακόμα συνέχεια. Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι, κερδίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το σωστό είναι να μιλούν οι πρωταγωνιστές. Να σταματήσει το αίσχος που μιλούν οι παράγοντες». Μάλιστα, πριν από την έναρξη του αγώνα βρέθηκε στα αποδυτήρια και μίλησε στους παίκτες: «Πρέπει να παίξετε για τη φανέλα και το έμβλημα. Το σήμα και η φανέλα πρέπει να γίνουν δεύτερο πετσί σας. Πρέπει να μπείτε πεινασμένοι, μπορείτε να κερδίσετε και να δώσετε χαρά στον κόσμο μας. Το οφείλετε και στους εαυτούς σας, γιατί 20 χρόνια σάς κλέβουν τον ιδρώτα».

Προπονητικό ρεσιτάλ έδωσε ακόμα για ακόμα μία φορά ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός χτύπησε τον Ολυμπιακό εκεί που πονούσε και κράτησε την «Ενωση» για 21ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι αήττητη και μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Φανερά ευτυχισμένος λοιπόν δήλωσε: «Καταφέραμε να νικήσουμε δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα μία ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις».

Από την άλλη, ικανοποιημένος για την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού δήλωσε ο Χρήστος Κόντης: «Μπορώ να πω ότι τα παιδιά πάλεψαν σε όλο το ματς. Θα μπορούσαμε στο τέλος κι εμείς να πετύχουμε το γκολ της ισοφάρισης με τον Παναγιώτη. Πρέπει να μείνουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και να συνεχίσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Μιραλάς έφτυσε τον Μπάρκα, κάτι που διέφυγε από την προσοχή του Κομίνη.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα