Ανανέωση στο Φεστιβάλ Καλαμάτας

Η χορογράφος Λίντα Καπετανέα, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, δίνει νέα ταυτότητα στον διεθνή θεσμόΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, αλλά και καινούργια εικαστική ταυτότητα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Μετά την ανακοίνωση του περασμένου Σεπτεμβρίου ότι χρέη καλλιτεχνικής διευθύντριας αναλαμβάνει η καταξιωμένη χορογράφος και χορεύτρια με διεθνείς περγαμηνές Λίντα Καπετανέα, χθες έγινε γνωστό πως η διοργάνωση απέκτησε και νέο εικαστικό σύμβολο. Με κεντρικό άξονα το KDF, τα αρχικά της ονομασίας του φεστιβάλ, η νέα εταιρική ταυτότητα κοινωνεί τις αξίες του χορού ως βασικής ανθρώπινης ανάγκης, αλλά και ως αναπόσπαστου στοιχείου της ανθρώπινης έκφρασης και ανάπτυξης.

Παράλληλα, η νέα ταυτότητα επιδιώκει να δημιουργήσει έναν σταθερό αναγνωριστικό χαρακτήρα για τον θεσμό που θα διέπει όλη την επικοινωνία. Πίσω από αυτό «κρύβεται» ο graphic designer, photographer & film-maker Mike Rafail. «Θέλαμε ένα λογότυπο δυναμικό, που να μπορεί να μεταμορφώνεται όπως ακριβώς το ανθρώπινο σώμα, που παρά τα γενικά του γνωρίσματα πλάθεται, πιέζεται, τρέχει, στέκει ακίνητο, αγωνίζεται, κοιμάται, αισθάνεται, αναπνέει, ζει, φθείρεται, καταστρέφεται, αναγεννάται…» είπε χαρακτηριστικά.

Η χορογράφος και χορεύτρια Λίντα Καπετανέα ανέλαβε το τιμόνι του φεστιβάλ το περασμένο φθινόπωρο. Εχει μεσσηνιακή καταγωγή και γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1994 και μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία, στο Merce Cunningham studio, στο Movement Research και στο Dance Space στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με τη χορογράφο Irene Hultman.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού (Χορευτές, Sine Qua Non), συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το υπουργείο Πολιτισμού τής απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας. Από το 2002 η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας Ultima Vez του εμβληματικού Βέλγου Wim Vandekeybus, ενώ το 2006 μαζί με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ ίδρυσαν τη δική τους ομάδα με τίτλο Rootlessroot.

Ο σπουδαίος Βρετανός χορευτής και χορογράφος Ακραμ Καν, ο οποίος σε λίγες ημέρες έρχεται για να μας παρουσιάσει την νέα του χορευτική δουλειά, είχε δηλώσει πως η Λίντα Καπετανέα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα διεθνώς. Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του 24ου κατά σειρά Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα γίνει μέσα στον Μάρτιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα